10 aug. 2013
  |   6 Comentarii

Ai suferit de insomnie vreodata? Numai cand nu dorm!

Insomnie cred ca a avut mai toata lumea si e destul de nasol sa stai cu ochii in tavan si sa numeri oile in gand sau sa numeri doar un ou in cazul in care nu ai oi si sa iti tot dea cu virgula. Statistica intotdeauna ne-a dezvaluit ceva, poate un fenomen, o problema sau un anumit trend social, chiar daca cifrele sunt seci si reci. Pentru ca e sfarsit de saptamana si stiu ca nu aveti chef de lucruri grele m-am gandit ca e momentul sa va arat o statistica despre insomnie.

Sondajul a fost postat de mine pe un alt blog pe care il administrez, intrebarea centrala a fost “Ai suferit vreodata de insomnie?”, si a stat deschis pentru votare timp de doua saptamani. Nu au fost foarte multe voturi, insa cele postate sunt suficiente pentru a observa ca insomnia este o problema creata de multe alte probleme, pe care poate le vom dezbate impreuna aici.

In cadrul sondajului au fost stranse 141 de voturi, iar cele mai multe ne dezvaluie faptul ca destul de multi romani (sondajul a fost pentru Romania) sufera sau au suferit de insomnie.

Poate era necesar sa includ si intrebarea urmatoare: Daca ai suferit sau suferi de insomnie, care crezi ca este cauza? Nu m-am gandit la momentul respectiv ca ar fi fost interesant de stiut.

InsomnieIntr-un articol despre lifestyle, am citit ca “potrivit unor cercetari recente”… bla, bla, bla… clasica introducere, cel putin o treime dintre adultii care au aplicat pentru angajarea lor la o firma au insomnie din cauza abilitatilor false expuse in CV, adica stau noaptea ca niste cucuvele cu ochii fixati de teama ca o sa se descopere a doua zi ca nu sunt buni de nimic.

Eu chiar cred asta, cu spuse sau fara spuse de mari cercetatori. Mai naspa este cand nu poti nici macar cucai din cauza ca iti este foame, esti prea satul sau din cauza ca a doua zi vine banca peste tine sa-ti ia casa sau poate doar masina.

Si eu am avut numeroase nopti albe, in special cand trebuia sa plec la un drum pe care eram nerabdator sa-l parcurg.

 

Tu ai suferit vreodata de insomnie? Din ce cauza?

6 Răspunsuri la Ai suferit de insomnie vreodata? Numai cand nu dorm!

  • Alma Nahe spune:

    Eu nu dorm noaptea! Dar dorm ziua! Deci, nu-s insomniacă! Și nici fără job, cum ar părea, dar eu mi-s șefu’ meu, așa că…

    • Uries spune:

      Am inteles, deci insomnia ta, daca va fi sa fie, desi nu trebuie sa fie, va fi una atipica, adica insomnie de zi… Mai sa fie, ce tie si cu insomniile astea… 🙂

  • maya spune:

    Te-am asasinat cu mamaie a mea, dar pe ea imi vine s-o citez de fiecare data, ea fiind desteapta neamului cand ne spunea cu naduf pe la ora 11:”Maica, da ce mai dormiti! Voi nu stiti ca un destept doarme intro ora cat un prost in zece!”. Mai, acum ce sa zic, ca sa nu ma fac de ras in fata mea, dorm cam putin, dar nu din cauza de insomnie ci de nesomn. Uite, de exemplu, acum sunt dupa trei ore de somn in ultimele 48 de ore.
    Si nu am avut stres de cv, nici ca vine banca, nici nu prea am mancat, nici foame nu mi-a fost, nici somn, nimic, nimic. Pur si simplu am vrut sa castig mai mult timp pentru a sta cu cineva drag. Sa vezi insomnii de acum incolo, dupa ce-o pleca.

    • Uries spune:

      Maya, nesomnul si insomniile de care vorbesti tu nu se pun la numaratoarea sondajului meu, pentru ca de nesomn cand stai cu dragul de langa tine cred ca am suferit sau vom suferi toti. Si sa stii ca din nou ii dau dreptate lu’ mamaie a ta, pentru ca este inteleapta, da, numa’ prostii dorm mai mult de 5 ore, noaptea, desi si eu sunt prost ca am dimineti in care da norocul peste mine si n-am chef sa ma ridic din pat… 🙂

  • Diana spune:

    Chiar acum sufar :)) ! Un prospect necitit si doua pastile de raceala cu cofeina mi-au fost suficiente…

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.