22 aug. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Îşi mai aminteşte cineva de vivasms.ro?

Uitasem şi eu, dar am obiceiul să-mi pun semne de carte la siteurile pe care vreau să le urmăresc şi azi răsfoind prin colecţie am văzut vivasms.ro. Am dat click să văd dacă mai este activ, deşi eram ferm convins că nu mai este. Bănuiala mi-a fost confirmată. Vivasms.ro nu mai există. Dar a existat. Şi cineva a făcut rost de milioane de adrese de email pe seama credibilităţii românilor.

vivasms-3

Cred că românii nu se vor deştepta niciodată, oricâte caritasuri şi SAFI FNI vor exista vreodată. Că aşa-i românul, are în sânge prostia şi credibilitatea. Şi când spun românul mă refer la toţi, în frunte cu mine. Dar să ne întoarcem la subiect.

Pentru cine nu ştie, pe acel domeniu, acum doi ani şi ceva, rula o platformă pe care puteai intra doar dacă aveai un cont şi pe care era prezentată o „super afacere”. Trebuia să-ţi faci un cont şi prin asta ţi se promitea (pentru a nu ştiu câta oară românii au înghiţit încă o promisiune falsă) că vei primi reclamă pe telefon şi vei fi plătit pentru asta. În plus, afacerea mai punea la bătaie nişte mărunţiş pentru cei care vroiau totul sau nimic. Mai prosteai şi tu nişte gugulani să facă ce făceai tu şi pentru asta ţi se promitea (o nouă promisiune) că vei mai primi nişte bani până la adânci bătrâneţi.

Recunosc că mi-am făcut şi eu un cont cu scopul de a observa ce se întâmplă acolo, altfel nu aş fi putut scrie acum despre asta. Şi am convins şi vreo 5 persoane să adere la vivasms. Rezultatele? Nu am primit nici o reclamă pe nici un telefon şi mi-a fost spart şi contul de email (practic nu mai am acea adresă de email de pe yahoo). Da, un fraier mă pot numi şi eu pentru că mi-am dat adevărata adresă de email.

Băieţii şi-au făcut o bază cu vreo câteva milioane de adrese de email şi apoi au dat jos siteul fantomă. Totuşi, domeniul nu este disponibil pentru achiziţie, el rămânând încă în proprietatea cuiva. Probabil băieţii din spatele lui doresc să revină sub o altă înfăţişare pentru a mai prosti nişte români să-şi dea adresele de email şi numărul de telefon.

vivasms-1vivasms-2

Am săpat şi mai mult şi am observat că încă există pagină de facebook, că doar nu putea să le lipsească un astfel de instrument de promovare. De fapt, există şi multe grupuri care au susţinut vrăjeala vivasms. Ia priveşte câţi fani sunt acolo.

vivasms-5vivasms-4

Comentarii făcute de nişte nemulţumiţi.

vivasms-6

Da, puteţi să luaţi măsuri, la lungimea ţepei cu care aţi fost ţepuiţi.

vivasms-7vivasms-8vivasms-9vivasms-10

După cum observi “ţipetele” de disperare ale ţepuiţilor sunt ignorate aproape în totalitate, timp în care se încearcă promovarea unei alte “mari afaceri”. O singură explicaţie am observat şi aceea este făcută mai mult la oha, “înregistrările în Vivasms nu sunt blocate de către noi, este o eroare tehnică care s-a dovedit a fi mai greu de reparat decât ne-am aşteptat. Din păcate, aceasta va mai dura.” Serios? Cât de tehnică poate fi o eroare încât un site să dispară de tot? Mai trebăluiesc şi în domeniul webdesign şi sincer nu am mai auzit aşa ceva. Ca să nu mai spun că răspunsul este postat în 2 iunie 2014 şi acuma suntem în 21 august 2015 şi vivasms tot nu a apărut.

Ăia ne cred proşti şi eu cred că o fac pe bună dreptate. Da, suntem proşti dacă gustăm din ofertele dubioase care apar peste tot, la tot pasul.

Iată şi o listă de siteuri create pe blogspot special pentru promovarea afacerii vivaproştiinoştrii. Observ că oamenii au fost prostiţi rău de tot.

Uite şi filmuleţul magic care i-a năucit pe gugulani.

Există şi un comentator care a pus jugul la boi, numai că un singur jug nu a putut să-i stunească pe toţi boii care se aruncau cu capul înainte. Oare vivasms chiar a fost preludiul la Big – Brother? Hm. Tind să cred şi faza cu Big – Brother pentru că nimeni nu se sesizează. Toată lumea tace. Sau probabil că gugulanul încă mai speră într-o revenire, într-un miracol. C-aşa-i românul, născut, crescut şi mort cu speranţa-n sân, mort de beat şi de fericire, dar cu speranţa la el.

vivasms-11

Iar aici am găsit cele mai multe comentarii pro şi contra #vivaproştiiţepuiţi. Întrebare: ce au vrut de fapt băieţii cu sms-ul? Răspuns: să obţină cât mai multe adrese de email, numere de telefon şi date personale. Îţi mai aminteşti că îţi scriai în cont singur, cu mânuţa ta, domeniile din aria ta de interes? Ce fac bâieţii cu toate acele date personale? Te las pe tine să te gândeşti la asta.

În sfârşit, oare la cine crezi că a prins foarte tare această mega ţeapă naţională? În special la cei fără ocupaţie, care stau şi bârfesc pe la colţuri toată ziua aşteptând să le cadă bani din cer sau să-i lovească norocul poreclit Mătuşa Tamara. Aşa că aviz amatorilor, mai puneţi şi voi mâna pe ceva să ajutaţi la creşterea economiei şi a PIB-ului, bată-l norocul de PIB mic şi drăgălaş care este el.

Un secret: fraierit a fost chiar şi zâmbăreţul de Smiley. Ia uită-te aici.

SMS-VivaSMS-smiley

Concluzia mea. Dacă afacerea chiar a existat ea era sortită eşecului din start pentru că toată lumea aştepta doar sms-uri şi bani pentru belit ochii la ele, nimeni nu era dispus să mai şi cumpere câte ceva prin ofertele făcute. Dacă nu a existat decât o campanie vivaproştiifraieriţi.ro atunci nu suntem decât nişte fraieri fraieriţi mereu de nişte „fraieri” care ne ştiu mereu tot fraieri, motiv pentru care ne vor fraieri până la adânci bătrâneţi şi ei vor spune într-un final cu bucurie în glas: v-am fraierit din nou, fraierilor care sunteţi! Să nu te superi că te-am făcut fraier, da?

Şi mai las un filmuleţ pe care trebuie să-l vezi. Ca să fie clar, nu de alta.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.