18 aug. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

ANAF a avut o revelaţie: cât mai costă o manea?

Mie îmi este greu să cred că ANAF nu a ştiut până acum cât costă o manea şi cu cât te taxează un Minune sau un Guţă pentru o cântare la nuntă sau la o sărbătoare organizată înainte de voturile pentru primărie. Nu pot crede asta şi pace. Chiar şi copilul de la grădiniţă a auzit că să fii manelist e lucru mare, că este super bine şi că nici nu trebuie să înveţi carte pentru a călca pe urmele celor care îşi mai spun şi cocalari.

Motiv pentru care acţiunea ANAF de a călca bătătura şi conturile maneliştilor, în încercarea de a mai face rost de câteva milioane de euro, îmi pare cel puţin penibilă, copilărească, tardivă. Nu s-a luat nimeni de Guţă, de Minune, de Salam şi de alţi interpreţi de plângomanele, aceştia văzându-şi liniştiţi de treabă, făcând poze şi selfie-uri în văzul tuturor cu sutele şi milioanele de euroi aruncate în aer. Dacă ANAF n-a văzut până acum că maneaua costă mulţi bani, atunci ar fi cazul să nu se mai dea în spectacol.

Rău nu este să pui întrebarea mă, de unde ai tu milioanele astea, de la care politician, bogătan sau primar? Dar atât, că dacă omul nu vrea să-ţi spună o să te aburească, o să-ţi sucească minţile, şi-ţi va spune ceva de genul „am moştenit-o pe mătuşa Tamara”. Şi nu prea ai ce să-i faci în mod legal. Eventual poţi să devii abuziv spunând că tu faci totul doar în spiritul şi litera legii.

Este penibil, ANAF. Până acum ce-aţi făcut? Aţi dormit îmbătaţi pe ritmuri de manele? Oare maneliştii sunt chiar atât de subtili şi n-aţi văzut voi până acum maşinile, casele, femeile şi bijuteriile alea scumpe cu care se afişează ei în mod ostentativ?

Dar dacă tot nu mai ştiţi de unde să faceţi rost de bani pentru campaniile electorale care vin şi tot vin, eu vă propun să daţi o raită şi pe la oamenii de rând. Da, la oamenii care au furat de prin fabricile de fier mult cornier pentru a-şi închide balcoanele ca nişte cuşti de metal, oameni nemulţumiţi pentru faptul că Dumnezeul lor din nori le-a dat balcoane deschise la apartamente. Ce spuneţi, nu-i o idee bună?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.