3 sept. 2013
  |   6 Comentarii

Atata toamna o dat buzna…

De-atata toamna cata a venit nici pe mine parca nu ma mai suport. A dat buzna, nici hainele nu am apucat sa le caut, alea calduroase, mai grosute. Frigul asta parca-i nebun, nu vrea s-astepte, navaleste cu forta, cu tremurat cu tot. De unde atata toamna o venit nu stiu, cum nu stiu nici unde sa mai caut o caciula, un fular, bocancii aia murdari de iarna trecuta.

Frunzele cad si ele zapacite pe jos, una peste alta, iar florile isi pleaca capul in semn de resemnare. Dar parca aia de la meteo or spus ca vine iar caldura. Sper sa aiba si ei dreptate macar acum. Niste furnici isi cara si ele grabite niste chestii marunte, iar ciobanescul, grabit si el, le calca in picioare. Ce zapacit!

Asfintit_de_soare

E toamna iar, m-apropii de iarna, oare ce-o sa fac de Revelion? E prea devreme parca sa ma gandesc, totusi, la sfarsitul acestui an. Cine stie cate sfarsituri de lume or mai fi pana atunci, deci nu ma grabesc. Mai stau putin, bloguiesc si pufai.

Tomnatici is parca si oamenii, hainele par haioase si grele, era mai bine asta vara, cand vedeai doar chiloti bagati ca nesimtitii si smocuri de par pe piept lasat ca si mandrie. Era mai bine, era mai cald. Hai lasa ca n-o fi foc cu inca o tomnita scurta, azi, maine vine primavara si ne trezim din nou la viata. Uite, o fusta scurta o disparut dupa colt, oare frig mi-o fi doar mie?

Pana trece si astenia asta te invit la hibernare, mai urs batran ce esti. Da, tu, ce naiba casti ochii asa la mine, pune ceva pe tine ca e frig, tot mai frig… Unde esti tu Bacovia cu-ale tale versuri reci si plumbuite? Atata toamna o dat buzna ca-mi vine sa ma zgribulesc. Mai bine ma intind si mai dorm putin, poate vine caldura.

6 Răspunsuri la Atata toamna o dat buzna…

  • maya spune:

    Te plangi ca o baba la primul junghi.Eu cred ca ti-e frig de la ochi.Nu mai vad ei un decolteut, o breteluta, un snurulet banuit sub vaporoase fustite.Nimic, nimicuta care sa-ti infierbante sangele doritor de pipait(cuvantul vine de la pipa, sa stii!).Hai sa te incalzesc eu,vrei?Uite, tocmai ti-am zambit! :)Nu-i asa ca ti-e putin mai cald?

    • Uries spune:

      Ma plang ca un mos, da? Si da, cred ca de la ochi mi s-o facut frig. Pai nu ai vazut ce soare cu dinti sta in poza aia? Si daca tot mi-ai zambit afla ca e o nadusala aici de sterg transpiratia din minut in minut… 🙂

  • maya spune:

    Daca de la un zambet ai nadusit atat, nu pot sa-mi inchipui ce patesti de la …un hohot in sus.

  • MARIANA SELIUC spune:

    Ai dreptate a venit frigul dintr-o data ,nu ne-a lasat sa ne acomodam cu temperatura ,mie nu-mi vine sa mai ies din casa ,dar cand totusi ies ,constat ca afara e mai cald ca-n casa .Si iar ai dreptate ,vai de noi cu facturile la iarna .Dar daca ne tii tu atenti cu articolele tale si ne mai faci sa radem ,poate ne mai incalzim 🙂

    • Uries spune:

      Las’ ca va incalzesc eu, mai pun un lemn, mai spun un banc, mai dau cu bata-n balta sa se faca stropi… si tot asa. Pana trece iarna.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.