10 sept. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Cum să atingi pragul de 100 de aprecieri pe Facebook?

Îţi arăt eu cum se face, concret, cu cifre. În luna iunie a acestui an mi-am creat o pagină nouă pe Facebook, o găseşti aici. Pe contul profilului meu am 734 de prieteni. Teoretic. După ce am terminat pagina nouă, Facebook îmi sugerează asta: “Atinge un prag nou de 100 de aprecieri”. Atunci mi-a venit ideea să monitorizez o metodă de atingere a acelui prag.

Am 734 de prieteni, le-am trimis la toţi invitaţia pentru aprecierea noii mele pagini, o pagină cu şi despre mine ca şi fotograf, cu fotografii care mă reprezintă. Nimic senzaţional. Invitaţiile le-am trimis treptat. Acum pot să spun că am o statistică. Să vedem ce-a ieşit.

  • Perioada în care am trimis invitaţiile: 12 iunie – 8 septembrie 2015
  • Număr de invitaţii trimise: 734
  • Număr de aprecieri: 93
  • Targhet: 100 de aprecieri

Deşi impactul postărilor mele pe acea pagină se află în creştere nu am reuşit să-mi ating targhetul. Apare întrebarea firească, de ce? Un posibil răspuns ar fi pentru că cei care mi-au dat like la acea pagină sunt persoane care mă cunosc cât de cât şi în offline. Din 734 de useri eu apreciez că mă cunosc cu aproximativ 300 de persoane, restul sunt altceva, admiratori, curioşi, nu ştiu să-i identific în acest moment.

Concluzia mea: dacă aveam cel puţin 1000 de persoane la prieteni poate că reuşeam deja să ating pragul de 100 de aprecieri. În cazul meu, cifra 734 înseamnă 93 de aprecieri, 1468 înseamnă 186 de aprecieri.

Evident, odată cu creşterea popularităţii paginii va creşte şi numărul de aprecieri. Oricum, prefer like-urile care vin în urma aprecierii conţinutului. Precizez că nu am forţat obţinerea de like-uri prin slugăreală, totul a venit organic. De fapt, asta şi doresc, prin urmare mă declar mulţumit de rezultatele obţinute până acum. Tu cum faci să primeşti mai multe aprecieri?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.