10 iul. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Blog pentru telefonia mobilă, adică mobil-friendly

Asta nu-i o glumă şi nici o noutate prea mare, dacă blogul tău nu este optimizat pentru apariţia în motoarele de căutare instalate pe smartphone-uri îţi vei pierde trafic important sau nu vei avea aproape deloc aşa ceva. Dacă blogul tău este deja mobil-friendly, ar fi bine să faci o listă cu lucruri de verificat pentru a te asigura că cititorii tăi beneficiază de cea mai bună experienţă atunci când te vizitează.

Ca şi blogger ar trebui să-ţi pui de foarte multe ori întrebarea: Cine mă penalizează, motoarele de căutare sau optimizarea blogului pentru toate dispozitivele de navigare pe internet? Şi ar trebui să-ţi şi cauţi de fiecare dată răspunsuri pertinente. Până la urmă vei constata că singurul care te faultează eşti chiar tu, bloggerul care te mulţumeşti doar cu ceea ce tu crezi că e bine.

Foarte mulţi bloggeri se bazează mai mult pe cuvinte, ignorând cu desăvârşire partea vizuală. Asta nu-i o idee chiar bună, pentru că şi în acest domeniu prima impresie contează al naibii de tare. Una este să te întâmpine un ciorchine de casete luminoase, mesaje care să te sfătuiască să dai like pentru că altfel nu poţi să vezi nu ştiu ce porcărie, un milion de linkuri şi o sută de mii de culori încât îţi vine să-ţi iei ochelarii de sudură ca să nu te orbească ceva, şi alta este să fi primit cu o imagine simplă şi clară.

Ce spun cei de la google?

În luna februarie a acestui an google anunţa că adaptarea blogurilor la dispozitivele de navigare mobile, tablete, smartphone-uri, va influenţa foarte mult creşterea traficului pentru website-urile apărute în motoarele de căutare la nivel mondial, în timp ce blogurile rămase la stadiul de vizibilitate prietenoasă doar pe desktop şi laptop vor scădea foarte mult în rezultatele de căutare.

La întrebarea cum poţi să afli dacă blogul sau o anumită pagină din blog este mobile-friendly, adică prietenoasă şi cu dispozitivele mobile, accesează Mobile – Friendly Test, un tools pus la dispoziţie pentru webmasters chiar de Google, care îţi poate arăta cam cum se prezintă paginile cu articolele tale pe un telefon mobil.

Cam aşa arată blogul meu pe un smartphone.

Mobile Friendly 2 Mobile Friendly 1

Aşa că nu o mai lălăi cu optimizarea blogului pentru vizibilitate prietenoasă pe dispozitivele mobile că nu-i de glumă. Aici poţi citi ce scria google în februarie despre problema asta şi aici afli trei răspunsuri la trei întrebări importante. Succes.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.