16 sept. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

De ce n-au bloggerii comentarii de la politicieni?

Te-ai întrebat vreodată, ca şi blogger, de ce nu postează politicienii comentarii pe bloguri? Eu da, prin urmare am încercat să aflu nişte răspunsuri, pentru că nu puteam să rămân veşnic în ceaţă la acest capitol. Aşa că am început să pun întrebări, să scotocesc prin online, să stau la taclale cu diverşi oameni implicaţi în politică, să observ, să-mi iau notiţe cât mai multe. Nu ştiu cum să numesc rezultatul obţinut, dar ştiu sigur că am găsit nişte răspunsuri pe care poate şi tu le căutai undeva. Să începem.

  • Dacă un politician nu postează un comentariu la un articol care îl vizează personal asta nu înseamnă că tu chiar nu ai cel puţin un comentariu care te pune la punct pentru ceea ce ai scris despre politicianul vizat. Politicienii sunt oameni publici, cu mii de susţinători în spate care le împărtăşesc părerile chiar aceştia spun tâmpenii sau idioţenii.
  • Un politician nu-şi permite să te înjure, în general să te bălăcărească, pentru că nu vrea să-şi lege numele de al unui om public care vorbeşte urât, el vrea să pară un înger, un imaculat, un academic în vorbă şi în straie. Prin urmare îşi ia un pseudonim şi te face cu ou şi cu oţet undercover, sub numele de “ştiutot”, “te-fac-praf”, “nea-caisă”, “eu”.
  • Politicianul nu va posta comentarii la articolele tale dacă acestea sunt blânde şi nu atacă pe nimeni din cercul intereselor sale. El nu îşi poate permite să se coboare la nivelul tău, el conduce lumea, el manipulează, el fură fără să fie prins, tu eşti un biet amărât care doar dai din gură ca un prost fără să te asculte cineva.
  • Omul politic a fost învăţat să tacă şi să facă, vorbele pe care le scoate din gură nu sunt ale lui, ci ale partidului, prin urmare, cum naiba ai vrea să spună el la tine pe blog chestii de genul “bravo Gigele”, “ce mişto”, “ai dreptate”, “te susţin”, “îmi place, te mai citesc”?
  • De regulă, politicienii noştrii stau prost la capitolul exprimare sau scriere, prin urmare ei nu ştiu exact cum se scrie ceea ce şi-ar dori să-ţi spună ţie legat de părerea ta de pe blog.
  • Foarte mulţi politicieni români sunt proşti căzuţi din căruţa răsturnată la Caracal. Prin urmare, ei nici nu citesc şi nici nu comentează, pentru că nu înţeleg ce scrii tu pe blog.
  • Politicienii nu comentează pe blogul tău pentru că sunt convinşi că tu eşti plătit de opoziţie să-i faci lui antireclamă. Prin urmare, unii chiar îţi trimit mesaje pe email şi te întreabă: cine te-a plătit să scrii asta despre mine?
  • Omul politic nu comentează la articolele tale pentru că nu vrea să-ţi crească audienţa şi traficul pe spinarea sa. El vrea să aibă exclusivitate şi la acest capitol, prin urmare îşi face el blog pe care comentează doar oamenii partidului.
  • Politicienii nu ştiu nici în ziua de azi ce înseamnă cuvântul blog, pentru ei blog înseamnă ceva ce doar IT-iştii şi electricienii ştiu.
  • Mulţi politicieni nici nu ştiu că există secţiune de comentarii pe un blog, prin urmare ei cred că cei care comentează sunt oamenii tăi, plătiţi special de tine să îţi dea nişte păreri pe care ulterior tu, bloggerul, să le postezi pe blog.
  • În sfârşit, ultima dar nu cea din urmă, politicianul nu comentează pe blogul tău pentru că te consideră un vierme, un bou, pentru faptul că ai rămas în ţara asta, pentru faptul că îţi permiţi să-ţi spui părerea în public, pentru faptul că nu te duci la muncă în străinătate să aduci bani de tocat în ţară. Politicienii se cred mai deştepţi decât românii, prin urmare nu mai aştepta să vezi comentarii pe blog postate de vreun politician.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.