7 apr. 2020
  |   Nu sunt Comentarii

Bloggerule, ziaristule, fotografule, ACUM ce grăiești? Doare sau mângâie? Grijă mare

Am dus cu salvarea la spital un OM. Mi-e drag, îl iubesc, cred în el, sar și în junglă pentru el. Al meu OM tremura, se scălămbăia, după vreo 30 de minute, în holul de la UPU Hunedoara. Trăiam ceva. Simțeam că sunt pus la încercare. Un ceva ce plutea prin ceruri îmi cerea tribut.

Nu înțelegeam. Am spurcat cu vorbe tot ce era prin jurul meu (prost am fost, dar nu mai puteam. Apoi empatizam (mi-am dat seama că refulam). Oameni. Oameni peste tot. Fiecare cu sinele său. Oameni. Într-o mică zare și câini. Dar, mulți oameni. Am dat cu sfinții de pământ, de asfalt, am plâns, mi-am băgat, ca un prost ce sunt, uneori.

Mulți oameni agitați. Oameni mulți în jurul meu. Fiecare cu binele și răul lui. Eu cu mine, încercând să înțeleg. Eu o am pe-a mea. Ei o au pe-a lor. Care-i mai importantă?

Am fost mai bine? Am fost mai rău? Care-i rolul meu în toată nebunia asta? Am vorbit cu mine, cu un OM care pleca în dimineața asta la serviciul lui, cadru medical, OM aruncat în corzi, OM care probabil că a luat șpagă, OM care probabil o salvat sau ignorat. Dar, totuși, OM. Care-i rolul meu?

Ce să fac eu? Ce pot să fac eu?

Am văzut salvatori (oameni încorsetați cu Ambulanța) crispați, cu gândurile tremurânde, conectați cu gândul la familiile lor, la care nici un îndurerat nu se gândește. Și ei sunt oameni. Și îi iubesc și pe ei. Și empatizez și cu ei, chiar dacă m-au determinat să-mi bag (nu spun, mă abțin, pentru prima dată) în UPU…

Vă înțeleg. M-ați ajutat și voi, cumva, să mă înțeleg. Bloggeri, jurnaliști aserviți, fotografi, grijă mare la butoane. Contează ce și cum spuneți. Eu am reînvățat empatia. E simplu. Foarte simplu.

Uneori, ca și în cazul ăsta, scrisul poate să omoară. Deci, scrie cu grijă. Cuvântul tău poate să restarteze sau să ucidă. Baftă și miracole.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.