6 mart. 2013
  |   2 Comentarii

Cadourile, un moft sau provocare?

Ai contemplat vreodata asupra semnificatiei cadourilor din viata ta? De ce ne facem cadouri si de ce ne bucuram cand primim ceva ce ne doream cu toata fiinta noastra? De fapt ce daruim, obiecte, simturi sau simboluri ale sentimentelor noastre?

Daruim ceva atunci cand iubim pe cineva, cand vrem sa cucerim sau sa atragem atentia. De fapt toata viata ne exprimam fata de cei din jur prin gesturi, prin expresii alese sau prin daruri. La evenimentele deosebite si importante asteptam sa ne fie oferite cadouri simbolice sau chiar obiecte scumpe. Cateodata ne bucuram foarte tare de ceea ce primim, alteori aruncam ceea ce ne-a fost oferit sau uitam obiectul intr-o cutie inghesuita intr-un dulap, fara sa simtim nici un fel de emotie aparte.

O scrisoare este un cadou deosebit? Dar un sarut sau o vacanta in doi? Pentru mine pot fi, pentru tine poate nu. Poate tu iti doresti o calatorie pe Marte sau un cont bancar cu ajutorul caruia sa-ti permiti orice obiect existent pe lumea asta. Nu am de unde sa stiu.

Care sunt cadourile pe care le pastram cu patima pana la moarte, de care ne legam sufleteste intr-un mod ciudat si neinteles? Eu cred ca cele care vin exact cand nu ne asteptam, cele care vin de la cei pe care credem ca-i iubim, cele simple dar care sunt daruite din suflet. Uneori simtim ca am vrea sa ne daruim inima si sufletul cuiva, pentru a arata ca suntem stapaniti de sentimente foarte puternice. Nu putem fizic sa facem asta si atunci incepem sa cautam in jur, cautam ceva care sa materializeze exact ceea ce dorim sa transmitem.

Este greu sa alegi darurile, sa le primim si sa le oferim este usor. Pe mine personal ma transforma de fiecare data momentele in care fac daruri persoanelor pe care le iubesc. Exersez sentimente unice, menite sa ma faca mai bun, mai uman. Insa, atunci cand sunt pus in situatia ca aleg cadouri devin confuz si ma incurc in optiuni.

De multe ori in viata am reusit sa organizez momentul oferiri darului exact cum mi-am dorit. Alteori nu mi-a iesit, desi m-am straduit. Cred ca oamenii ar trebui sa reinvete arta de a face daruri, pentru ca uneori poate deveni o arta.

Societatea a stabilit sarbatori fastuoase, comune, in care oamenii isi fac daruri din complezenta sau din obligatie. De ce sa fii obligat sa faci asa ceva? De ce alegem sa fim falsi? Oferim daruri constand in bani. Eu nu cred ca acest gest inseamna neaparat un semn de apreciere, il consider mai degraba un gest prin care incercam sa cumparam pe cineva, ori eu urasc sa fac asta.

Un cadou scump nu constituie neaparat un dar apreciat cu toata fiinta. O simpla floare poate face uneori primavara mai frumoasa. Acum cand scriu aceste randuri chiar simt o dorinta stranie de a oferi un cadou. Cuiva care imi este drag. Marturisesc insa ca nu totdeauna am si putut sa-mi duc gesturile pana la capat. Din cauza concursurilor de imprejurari am ratat multe momente. Pe care cateodata le regret.

Daca ar fi sa fac un cadou unei femei deosebite din viata mea, prin care sa arat ca simt dragoste, prietenie si sentimente de sacrificiu, as alege un inel si o bratara. Probabil ca voi face acest gest foarte curand, pentru ca exista cu adevarat cineva special care imi anima viata neconditionat, o femeie care a inceput sa-mi coloreze diminetile si pe care am s-o pastrez in inima si in gand pana la moarte.

Aceastinelul-fluturea femeie adora fluturele, o vietate a naturii care iti transmite libertate, frumusete si pofta de viata, exaltare si rasfat. Tocmai din acest motiv i-as darui un inel special, creat parca pentru ea si pe care l-am descoperit la cei de la Borealy, un site care chiar te incanta atunci cand cauti cadouri distincte, unice. Priviti si voi acest inel. Nu are elemente sau forme grosolane, dimpotriva, este parca facut pentru o mana delicata, cu degete capabile sa-ti dea fiori. In plus are inglobati doi fluturi creati parca unul pentru celalalt. Este o bijuterie de care ai putea chiar sa te indragostesti.

bratara-fluture

Si pentru ca gestul meu sa fie complet, tot de la Borealy as achizitiona bratara pe care o vedeti in imagine. Am cotrobait mult pe magazinul online borealy.ro, dar cand am descoperit aceasta bijuterie am spus imediat ca inelul si Bratara Butterfly Borealy vor da o nota distincta si de invidiat femeii de care va vorbeam. Parca o si vad cum ma priveste spunand cu o duiosie aparte: multumesc, inima imi canta de bucurie. Sunt incantat ca am gasit doua lucruri minunate pentru o femeie minunata.

Si nu as putea darui cele doua obiecte decat intr-un cadru sau décor special, in care sa se auda acordurile unei melodii sublime, inaltatoare, pe care chiar v-o recomand spre auditie. Accesati aici si cititi mai departe ascultand.

Multumesc celor de la Borealy pentru faptul ca au ales sa-mi dea ocazia sa cumpar cadouri unice si cu adevarat originale. De acum voi stii unde sa caut darurile pentru persoanele speciale din viata mea. Chiar am scris acest articol cu o foarte mare placere, am asternut cuvinte pe hartia virtuala gandindu-ma mereu si la darul suprem pe care l-am primit si eu candva: viata.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2013.

2 Răspunsuri la Cadourile, un moft sau provocare?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.