25 feb. 2013
  |   2 Comentarii

Cainele Ciobanesc German, un animal de companie perfect

Cand mi-a fost adus avea doar doua saptamani si jumatate, abia facuse ochi, iar mama sa a murit la o saptamana dupa nastere. Devenise un suflet parasit, ERA un mic orfan cu o blana neagra ca si pata din cerul gurii sale. Nu stia sa paseasca prea bine, dar se straduia din rasputeri. Inca de la prima mea mangaiere parca a inteles ca eu ii voi fi si mama si tata pana la moarte. S-a ghemuit in bratele mele si am devenit prieteni pe viata.

De Cedar este vorba, un caine din rasa ciobanesc german, care a murit la varsta de 6 ani. S-a imbolnavit si acest lucru i-a fost fatal. L-am gasit intr-o dimineata mort, la usa, probabil ca si-a dorit sa fuga departe de casa, stiind ca daca il voi gasi asa voi suferi rau. Nu mi-a venit sa cred. Am plans ca un copil. L-am ingropat asa cum m-am priceput eu mai bine si am scris ceva in sufletul meu, pentru eternitate, chiar daca si noi ne ducem odata si odata: Cedar a fost cel mai bun prieten al meu, il voi deplange toata viata.

Cand eram bolnav zacea langa pat si astepta mancare doar de la mine si numai daca simtea ca pot si eu manca. Cand facea cate-o prostie, il certam, atunci stia ca m-a suparat si se uita cu o privire atat de calda care insemna “iarta-ma, prietene.” Nimeni nu poate sa-si ceara iertare in acel fel, iar eu ca om, ca si prieten al lui, nu puteam decat sa-l iau in brate si sa-i spun: te-am iertat. Cand plecam fara el se despartea greu, iar cand reveneam imi adresa mai intai multumiri si abia apoi astepta sa-i ofer ceva de mancare.

Poate vei spune ca sunt prea patetic si ca un caine nu merita atata tevatura si suferinta. Daca spui asta inseamna ca nu stii despre ce vorbesc aici. De o masina nu ai voie sa te atasezi, de un caine este recomandat. Daca tu crezi ca ai intalnit deja cea mai puternica lovitura emotionala te sfatuiesc sa iti iei un caine si sa incerci sa-l iubesti. In plus lasa-l sa te iubeasca si el.

Cezar, noul meu prieten

Despartirea de un caine ciobanesc german este dureroasa si mi-am promis ca nu mai cresc niciodata animale de companie. M-am tradat singur, acum cinci zile l-am adus acasa pe Cezar, un pui de ciobanesc german care nici macar nu stia sa coboare trepte. De fapt, la 10 saptamani nici dintii nu sunt prezenti cu totii in gura lui. E ca un bebelus care doar plange si se joaca toata ziua. Drumul de la el si pana la mine l-a stresat la maxim. A fost luat de langa ai sai si a calatorit pentru prima data in viata lui circa 500 de kilometri, cu o masina care nu ia oferit tocmai conditiile potrivite pentru un caine care abia intelege ce-s alea gusturi sau mirosuri.

Pui de ciobanesc german

A doua zi m-am intrebat daca stie sa si latre, spre seara a tinut sa-mi demonstreze ca stie, latrand la ceva ce pentru mine nu avea substanta, forma sau vreun miros specific. Oricum, un caine ciobanesc german nu va latra niciodata ca prostul, isi va doza aceasta capacitate doar pentru cazurile cand se impune acest lucru, nu si pentru a-l speria pe calatorul care trece linistit pe langa gard.

Cauti prieten loial? Iti recomand ciobanesc german

Mie personal imi plac cainii din rasa ciobanesc german. Acestia pot deveni animale de companie care sunt capabile sa te cucereasca pe viata. Daca ai nevoie de un caine care sa-ti pazeasca proprietatea, sa te reprezinte la concursuri de profil sau sa-ti devina garda de corp, atunci un ciobanesc german este alegerea perfecta. Sa constatat ca oamenii isi aleg cainii in functie de propriul aspect sau temperament. Cred acest lucru si te invit si pe tine sa studiezi problema, este suficient sa te uiti la caini si la stapani. Asta nu inseamna neaparat ca stapanul unui caine din rasa Doberman va arata inalt si slab, cu urechile ascutite ca ale unui elf.

Un caine cu simturile si loialitatea asemanatoare cu a celor din rasa ciobanesc german te va uimi la fiecare pas. Vei avea langa tine un prieten dispus sa-si dea viata pentru tine, fara sa ceara nimic in schimb. Vorbesc de un animal care merita rabdarea, respectul si dragostea ta. El iti ofera tot, asteptand in schimb doar un blid de mancare si putina compasiune. Si iti mai spun un secret. In timp ce am scris acest articol Cezar a stat sub birou cu capul si laba pe piciorul meu, motaind. Este vorba de o experienta care poate sa te faca mai bun si mai tolerant, nu crezi?

In general cainele este cel mai loial animal domestic, el iti arata ca te iubeste ori de cate ori are ocazia. Nu te va trada si nu te va parasi decat atunci cand trebuie sa plece dintre cei vii. In urma lui va lasa lacrimi grele si durere pe care n-o vei sterge usor. El traieste pentru tine si apoi pentru el. Daca nu vrei sa suferi atunci cand iti va muri in brate cainele de care ai avut grija ca de propriul tau copil nu te sfatuiesc sa incerci o astfel de experienta. Iti recomand sa vezi si filmuletul in care se face o demonstratie de dresare a unui caine politist. Nu cred ca cineva si-ar dori sa fie arestat de un caine ofiter de politie care este din rasa ciobanestilor germani.

2 Răspunsuri la Cainele Ciobanesc German, un animal de companie perfect

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.