17 iun. 2018
  |   Nu sunt Comentarii

Când o femeie te minte, te minte, când spune NU, poate să spună și DA

Îți spune că și-a abandonat orgoliile și plânge. E plină totuși de ego-ul feminin infatuat din naștere care îl urăște pe cel masculin. Îți spune că te-a iubit și că te dorește, că vrea să te audă. Când te aude vorbește doar ea și tu ești doar un zgomot perturbator din fundalul vocii sale.

Îți spune că viața n-are sens fără tine. Dar totul din jurul ei cântă și dansează lambada. Îți spune că te visează în fiecare noapte. Dar nu te-a sunat niciodată, în miez de noapte, să te întrebe dacă ai simțit. Îți spune că vrea să o suni și să-i spui c-o iubești. Dar nu-ți răspunde decât atunci când crede că vrea să și audă. Îți spune că te vrea. Dar nu te întreabă niciodată dacă îți dorești s-o vrei așa.

Îți spune că te vrea mereu doar pentru ea. Dar nu-ți acceptă intimitatea și nu-ți răspunde la chemări decât atunci când consideră că ești demn de așteptările ei. Îți spune că îți oferă tot. Dar când îi dai TOT se simte stăpână pe inima, corpul și viața ta. Îți spune că îți oferă tot. Dar tot se rezumă la doar ce îi oferi tu.

Îți spune că e femeie și că e gingașă, iubitoare și sensibilă. Dar nu ezită să fie fiară, să te rănească prin cuvinte cu care se apără, atacă și ucide. Îți spune că ea simte tot. Tu ești doar un nesimțit, mai ales atunci când încerci să-i spui că nu are dreptate!

Îți spune că sunteți unul, că ego-ul ei a fost scufundat în Atlantic. Dar îți arată că toată lumea se învârte în jurul ei. Îți spune că tu ești Hristosul ei. Dar îți explică cumva că ea e Maria, mama ta. Te cheamă la ea și îți pune condiția să-ți îneci toate corăbiile. La malul ei e carantină pentru proști.

Îți spune că tot ce face ea e secular. Ce faci tu e doar congenital. Îți spune că virgulele ei au sens, ale tale nu fac sens. Îți spune că diminețile ei sunt mai importante decât ale tale. Îți spune, încet , încet, pe nesimțite sau direct că ai devenit un parvenit, că te-a iubit, că tu nu ai simțit, că doar te-ai dat, cumva, un cineva, în viața ei. Și nimic, din acel moment, nu mai contează. Restul e doar istorie. Viața, din acel moment, nu-ți mai aparține. E doar a ei. Fie că accepți, fie că nu.

Că mori sau nu, nu mai contează. Ai fost. Aplică metoda care are la bază principiul istoria nu iartă, nu numără eroii, nu contează dacă mai exiști.

Asta-i femeia. Pe de altă parte, femeia poate să vindece, chiar dacă chiar și ea nu înțelege cum o face.

Femeia spune și face, tu poți doar s-o asculți. Că oricâte slalomuri vei face printre frazele și gesturile ei tot nu vei ieși la capătul labirintului. Noi, bărbații, am ridicat-o la rangul ei cel mare, tot noi stăm smeriți la picioarele sale, obosiți și fără să înțelegem ce-am făcut.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.