24 iul. 2015
  |   1 Comentariu

Când nu poţi ţine o fufă în lesă îi pui botniţă

Când o fufă tânără şi proastă nu doarme noaptea pe la 12 şi pe lângă ea şi un cartier întreg stă cu ochii beliţi în tavan, aplici metoda “dute, dute că te zic la animal sau apelez 112”. Dacă nici metoda asta nu funcţionează, inventezi rapid alta nouă.

Vin seara pe la miezul nopţii acasă. Intru şi mă bag rapid în pijamale. Afară aud pe una cum zbiera de ziceai că-i apucată. N-o bag în seamă. Mă mai învârt pe-acolo şi iarăşi o aud pe fufa aia netratată cum trebuie şi beată criţă pe deasupra. N-o bag în seamă.

Când mă pregăteam să mă bag în pat nevasta se ridică ca un tsunami din pat şi năvăleşte pe balcon. Acolo ajunsă începe să blagoslovească: tu, fată (de parcă mai era fată), dute în casă odată şi nu mai zbiera pe aici că de la ora zece seara tot încerc să dorm. Pleacă, mai sunt copii mici prin zonă care trebuie să doarmă…

Nu vreau, tu, aia care strigi la mine, nu vreau să plec, na. Ce-o să-mi faci? Adică capra aia tânără din parcare a decis să protesteze. Tot ea. Nevasta: dă-te aşa că mă duc jos la ea. Nu, zic eu, stai că mă duc eu. Trag nişte nădragi pe mine, pun lesa la câine şi mă scobor la proastă.

Ajung la faţa locului şi găsesc trei hăndrălăi tineri şi pe fufa căreia nu-i tăcea gura nicicum, toţi afumaţi bine cu bere sau alte alcoale. Ce să mai stau la poveşti, mă proptesc la vreo doi metri de omuleţii veseli, pun câinele la picior şi zic răspicat, astfel încât s-o pot acoperi pe proastă: aveţi cinci minute să plecaţi, altfel discutaţi cu mine, cu animalul sau cu 112. Care variantă vă convine mai tare?

Se ridică fufa şi spune: varianta 112, pentru că aţi venit cu câinele fără botniţă să ne speriaţi! Vine şi făt frumos din cocină şi se stropşeşte şi el la mine: sună, bă, la 112, să vedem de ce ai venit tu să ne ameninţi cu câinele.

Bine, zic eu. V-am lăsat să alegeţi. Sun la 112. Până să vină maşina cu poliţişti stau liniştit cu câinele la picior, între timp făt frumos şi proasta din parcare se tot stropşeau la mine… Bă, te sparg, să moară mama! Hai s-o dăm parte-n parte! De ce-ai venit cu câinele, că am şi eu Amstaff şi dacă vin cu el vă distruge pe toţi… Bla, bla, bla. Nimeni nu s-a apropiat de mine, aşa că ciobănescul meu a stat liniştit şi i-a fixat tot timpul pe bou şi pe vacă. Dacă ridica cineva mâna şi sărea la bătaie se schimba situaţia.

Vine poliţia şi eu dau să plec. Boul începe să mă-njure, să-mi ia toate neamurile pe măciucă, să mă facă cu ou şi cu oţet. Mai mult, îl ameninţă şi pe miliţian.

Acuma zic şi eu. Câinele meu este disciplinat, dresat, antrenat să nu atace decât în caz de pericol sau la comandă. E bine să-l ai lângă tine în situaţii de genul acesta. Dar, atenţie, numai dacă, este dresat, educat, disciplinat şi cu un temperament neagresiv.

Ăia m-au înjurat şi-au crezut că tot pe mine o să pice vina pe motiv că i-am ameninţat cu un câine care nu avea botniţă pe bot. Am tăcut, n-am zis nimic, i-am lăsat pe poliţişti să facă treaba murdară, deşi îmi venea să mă bag în bou şi vacă şi să nu mai ies până la iarnă. Pentru a ne lămuri din nou, hai să vedem ce scrie în Ordonanţa de urgenţă nr. 55 din 30 aprilie 2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.


 Art. 1. – În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, prin câini periculoşi se înţelege câinii aparţinând următoarelor rase, grupate în două categorii, după cum urmează:
a) categoria l: câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor;
b) categoria a ll-a: câinii din rasele Staffordshire Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitane, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor.


Asta ca să ştii şi tu, că poate ai un căţel acasă. Nu toate rasele de câini trebuie să poarte în mod obligatoriu botniţă. Până una alta e bine să-ţi educi câinele să nu atace de nebun şi să stea cuminte în banca lui. Agresivitatea unui câine este cel mai greu de ţinut sub control.

Un răspuns la Când nu poţi ţine o fufă în lesă îi pui botniţă

  • nicu spune:

    Că bine ai făcut! Dacă ar fi toţi demni şi siguri pe ei, am fi cu adevărat democraţi şi nu ne-ar mai conduce o gloată de politruci.
    Dacă aveam şi eu un ciobănesc cu mine, în 98 nu mai săreau pe mine 7 pulărăi, să mă lase făr de vedere, fără dinţi……şi alte lipsuri. Să îi călcam în picioare pe toţi!

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.