7 iul. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Când îţi moare singurul frate

Nu poţi decât să mergi înainte. Asta este de fapt viaţa. Te naşti, trăieşti, mori. Vii cu nimic şi pleci cu nimic. Aduci bucurie şi laşi tristeţe. Iar tu, cel care mai rămâi puţin pe-aici TREBUIE să mergi doar înainte. Să te bucuri că ai avut ocazia să ai un frate şi să zâmbeşti de fiecare dată la amintirea lui, indiferent cum a fost.

Ce poate face o mamă căruia îi moare un copil? Să meargă doar înainte şi să se bucure că încă mai există. Plânsul nu-i ruşinos şi nici contraindicat. Sigur, moartea unui copil pentru o mamă nu este uşoară. Momentul se depăşeşte greu şi omul este predispus greşelilor, mai ales în momentele de dezechilibru mental şi spiritual. O văd pe-a mea. E tristă, vocea îţi spune că sufletul plânge, dar nu se lasă cuprinsă de capcana trecutului, care te poate trage de cele mai multe ori doar în jos. Şi pentru asta o admir.

Dar cel mai important lucru pe care îl poţi face atunci când îţi moare un frate este să te ridici, să nu rămâi cuprins de corpul durere, să priveşti viaţa din tine şi să mergi mai departe. Fraţi au murit mulţi, tu încă exişti şi îţi eşti ţie dator să supravieţuieşti oricărui obstacol. Amintirea fratelui te-a îmbogăţit spiritual. Cel care şi-a părăsit trupul poate te priveşte acum şi încearcă cumva să te încurajeze, nu o poate face, însă tu poţi, pentru că este în mintea ta.

Când îţi moare singurul frate nu trebuie să mori şi tu. Universul ne rânduieşte pe toţi cu o precizie extraordinară. Existenta nu ar exista fără inexistenţă, iar viaţa nu ar mai fi interesantă fără moarte. Moartea nu există decât în mintea oamenilor. Poţi muri înainte să încetezi să mai respiri sau poţi exista chiar şi după moarte în amintirea celor pe care i-ai întâlnit în viaţă.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.