31 mart. 2016
  |   Nu sunt Comentarii

Când pasiunea îți dictează mersul vieții

Fără pasiune nu poți face mare lucru. Fără pasiune te miști mecanic, fără spor, doar cu dorința de a termina lucrurile rapid și fără mulțumirea de sine. Pasiunea ne animă, fără ea nu putem realiza lucruri mărețe, ci doar treburi care trebuie făcute. Când acel cuvânt enervant ”trebuie” este înlocuit de pasiune apar succesele, bucuriile, satisfacțiile și bucuria că exiști.

Iar pasiunea există sau nu. Ea nu se apare pe parcurs, există sau nu, rămâne doar s-o descoperi. Am o cunoștință căreia i-am sugerat la un moment dat să facă fotografie. Mi-a spus cu reținere că nu prea se vede în postura de fotograf. Acum face progrese uluitoare datorită faptului că și-a descoperit una dintre pasiuni, fotografia.

O altă cunoștință de-a mea mi-a spus că a ținut DSLR-ul în cutie până la momentul în care eu am propus un proiect, o acțiune, o provocare. Acum are camera foto mai tot timpul cu ea. Ne cumpărăm obiecte sperând să avem o anumită pasiune. Descoperim mai apoi că ne-am întins chiar noi o capcană.

Cu pasiunea te naști. Cine crede că dobândește pasiunea greșește. Sau cel puțin asta cred eu. Talentul se află în sânge, te naști cu el, dacă nu-l exploatezi te transformi într-un anonim, dacă ți-l cultivi, ți-l cizelezi, s-ar putea să devii celebru.

La fel este și cu pasiunea. O ai sau n-o ai. Dacă o ai, ar fi bine să ți-o descoperi, să ți-o urmezi, să nu ți-o tratezi cu superficialitate.

Când faci anumite lucruri cu pasiune ești mai puternic, mai zeu decât zeii, mai atent la detaliile vieții.  Când nu ai pasiuni ești ca o frunză care s-a desprins și se îndreaptă încet, încet spre moarte.

Când îmi activez pasiunile sunt parcă mai unit cu universul. Rotițele se învârt mai bine, viața curge parcă mai lin, răsăritul soarelui parcă are alte valențe.

Să mori din pasiune, spun oamenii, e un păcat. Să trăiești cu pasiunea în buzunar, spun eu, înseamnă profunzime, înseamnă mai multă culoare, bucurie, mai mult respect pentru sinele care oricum tânjește după certitudini și minuni.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.