27 nov. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Când pe profesori îi deranjează florile, apare nesimțirea

O directoare de scoală din Constanța, repetentă la pedagogie, a sărit ca arsă atunci când a văzut flori albe pe fusta unei eleve de 11 ani. Și nu s-a lăsat, proasta, până nu a făcut-o nesimțită pe biata copilă care aproape că nu știa ce se întâmplă.

Bă, ești proastă? Du-te acasă, nu ai ce să cauți la școală cu fusta plină de floricele.

Concluzia: pe unii profesori îi deranjează florile, mai ales cele imprimate pe fustele elevelor.

Da, asta-i cultura dăruită maselor de profesorii noștri. Asta înseamnă fermitate în învățământul primar. Asta înseamnă să-ți exerciți funcția de director de școală. Da, sarea și piperul în învățământ înseamnă „nesimțită”, „proastă”, „afară”.

Exact așa ne tratau profesorii din perioada comunistă și pe noi, numai că pe noi ne mai învățau și carte. Noi nu ieșeam din școală mai proști decât am intrat. Și noi chiar învățam. Mă rog, unii.

Dialogul dintre repetenta la pedagogie și mama fetei cu flori pe fustă.

Mama: Cum vă permiteți să faceți copilul meu prost? L-ați făcut dumneavoastră?
Directoare: Nesimțită. Am întrebat-o „ești proastă”? Nesimțită am făcut-o.
Mama: De ce doamnă, ați făcut-o dumneavoastră? V-ați chinuit dumneavoastră s-o faceți până acum, să o creșteți?
Directoarea: Doamnă, doamnă…
Mama: Nu avea pantaloni pe ea, doar niște floricele albe pe fustă, atât. Ce, era o crimă?
Directoare: Copilul nu are ce căuta în scoală în acele condiții, nu știu cum de a intrat. În regulament scrie clar: fustă neagră.
Mama: Și daca avea ceva alb pe ea înseamnă că trebuie să gonim copilul acasă să treacă o cale ferată?
Directoare: Doamnă, mă ascultați? Fata asta are bleumarin. Am acceptat (a arătat directoarea către o elevă, după ce a ridicat toți copiii în picioare, pentru a-i demonstra mamei că ea are dreptate, n.red.).
Mama: Bleumarin. N-ați trimis-o acasă!
Directoare: Vă rog frumos să părăsiți clasa, eu am ore acum. Gata! Afară!

Sigur, tu ai ore în care îți exersezi proasta purtare pe care ai primit-o de la maică-ta. Da, sigur, la tine ”poftiți afară” e tot una cu ”afară!”.

Sigur, bleumarin este culoarea ta preferată, în timp ce florile le suporți doar la început și la sfârșit de an. La tine negru-i negru numai dacă vezi negru în fața ochilor atunci când eleva pe care nu o suporți îndrăznește să vină la școală.

Păi dacă fata aia era fiică-mea, proastă de grajd ce ești, ce crezi că te puneam să faci? Să-mi … Dar cu prezervativ, ca să nu-mi spurc instrumentarul cu gura aia a ta spurcată, repetentă ordinară ce ești.

Nu-ți plac fustele negre cu flori, dar tu ești fain îmbrăcată în galben ca căcatul ăla lăsat noaptea în fundul curții, așa-i?

(știrea)

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.