10 dec. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Ce faci când nu mai ai încărcător la laptop?

Răspunsul corect la întrebarea din titlu ar fi acesta: îți bagi un deget în gură și-l sugi până se încarcă leptopu’. Că ce altceva poți să faci? Laptopul tău poate să aibă și 16 GB de RAM, că tot degeaba, dacă nu mai are mufa tată care intră în mufa mamă ca să-l alimenteze cu diverse variații de curent produse în România, poți să-l pui pe bibliotecă și să-l pozezi în postura de porțelou de bibelan. Pardon, bibelou de porțelan. Mă rog, leptolou fără curent. Fără încărcător. Adică fără viață. Că doar din curent ne tragem viața. Că fără curent toată tehnologia planetei devine un mare zero. De curent electric vorbesc, desigur, a nu se înțelege altceva.

Am un prieten care și-a cumpărat acum două săptămâni un laptop Asus pentru gaming, de 15.6 inch, cu procesor Intel® Core, cu 8GB de RAM, cu hard de 1TB și cu o placă video GeForce GTX 950M 4GB. Un avion, ce să mai. Când l-am văzut l-am invidiat puțin.

Ieri mă sună omul și-mi spune, cu tremurat în voce: vreau un încărcător de laptop Asus, că mi-o… Poți să mă… Mi-a mâncat porcul încărcă… Te rog, Traian, sunt disperat… Ce mama naibii fac? Nu mai am încărcător la avion… De unde… Cât costă un încărcător de laptop Asus?

  • Omu’, omu’, poți să te liniștești? Ce dracu’, doar n-ai pierdut o avere? Tu știi ce înseamnă pentru o femeie să piardă o sarcină? Păi ce dreacu, ai pierdut o sarcină?
  • Da, nu, nu știu, nu am pierdut o sarcină, dar îmi este frică că pe lângă alea 3.600 de lei cât am dat pe laptop acum trebuie să scot alți bani și altă distracție… Și…
  • Bă, stai așa un pic, cum adică ți-a mâncat porcul încărcătorul de la laptop, zic nedumerit?
  • Fii atent. George (unul dintre copiii lui Petre – prietenul meu, de numai 5 ani jumate) o smuls încărcătorul din laptop și-o fugit în curte. Eu nu am fost atent la faza asta, eram doar noi doi acasă. Porcul, care exact a doua zi urma să fie tăiat, slobod prin curte, că l-am lăsat să bântuie de nebun, să nu se simtă stresat la tăiere, s-o repezit spre George. Copilul când o văzut că vine porcul spre el o lăsat încărcătorul de la laptop din mână și-o fugit în casă țipând. Când am ieșit eu afară am mai găsit un morman de ceva ce semăna a încărcător. Porcul își grohăia plasticul din stomac într-un colț al curții. Nu-mi venea să cred.
  • Bine că o scăpat copilul. Lasă-l naibii de încărcător că mâine comandăm altul. În jur de 150 de lei te costă toată distracția, potolește-te.

Și s-o potolit. Dar greu. Copilul era speriat că s-o dat porcul la el, bolovanul de Petre se gândea numai la Tom Clancys Rainbow Six 6 pe care nu se putea juca deoarece era într-o mare pană de curent. Am căutat pe net și-am găsit exact ceea ce-i trebuia lui Petre. L-am salvat.

Știu, încărcătorul de la laptop este foarte important, pentru că fără el laptopul nostru se transformă în piesă de muzeu. Dar și intratul în panică când ne mănâncă porcul încărcătorul nu-i foarte sănătos. Aveți grijă de porci, de laptopuri, de încărcătoare, dar mai ales de copiii voștri.

După toată pățania lui Petre stăteam și mă gândeam: oare ce gust o avea sângeretele și cârnații și toba cu aromă de încărcător de laptop? Mai ales de Crăciun.

Apropo, dă un click aici și vezi cam câte telecomenzi mi-a mâncat mie Cezar. Cine-i Cezar? Dă tu click și o să vezi.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.