6 mart. 2013
  |   3 Comentarii

Ce suntem noi, Omule?

In calea ta ce poate sta, omule? Apa, focul? Le-ai invins candva si pe astea. Poate doar Dumnezeu? Dar daca el este cu tine, cine poate fii impotriva ta? Viata noastra este rezultatul unui intreg sir de intrebari si raspunsuri, de trairi pe care le ducem uneori la paroxism.

Firea lucrurilor simple ne lasa din ce in ce mai indiferenti. Ne dorim cateodata o alta viata sau o uram pe cea care o avem. Tot ce este in jurul nostru vrem sa fie schimbat, uitand sa ne mai uitam si in oglinda uneori pentru a ne intreba daca nu cumva ceea ce vedem este ceva ce ar trebui analizat, dezbatut, inlocuit.

De unde ne luam puterea si rabdarea atunci cand linistea sufleteasca ne este tulburata? Din lumina, din gol si din plin, din tot ce ne inconjoara. Muntii ar putea sa ne inspire sa fim semeti, darzi si prietenosi cu cei care doresc escaladarea noastra.

Raurile si apele marete ne invata ca trebuie sa curgi sau sa stai exact atunci cand trebuie, sa lasi viata sa te soarba sau sa te conduca spre locuri noi, spre zonele in care secetea sufleteasca a aplecat capete si inimi ranite.

Totul se naste si totul se duce. De ce ne legam sufletele de nefiinta si de ce varsam lacrimi atunci cand nu mai este o fiinta? Efemerul face parte din tine, din mine si din toata aceasta planeta. Eternitatea apartine doar timpului, cel care ne trage dupa el si care masoara totul.

Intelepciunea ne-a fost data s-o folosim impotriva raului, a binelui sau chiar a haosului. Putem dainui doar daca ajutam natura sa ne daruiasca. Vom muri cu totii daca nu lasam plamanii pamantului sa respire. De ce sa plangem cand soarele ne mangaie fata? De ce sa ne incruntam daca vantul ne suiera prin par si ne mangaie neconditionat?

Gandurile noastre sunt forta personificata a creatorului nostru. Atunci cand nu te mai recunosti inseamna ca ai murit, inseamna ca sfidezi precizia si desavarsirea cu care am fost plamaditi. Nu te uita niciodata inapoi decat pentru a vedea ce ai facut. Stai in prezent, traieste-l din plin. Viitorul trebuie sa iti fie ghid de supravietuire, nu neant si necunoscut.

3 Răspunsuri la Ce suntem noi, Omule?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.