3 dec. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Cum îți merge când nu-ți merge?

Azi m-a sunat un amic cu care nu am vorbit de mai bine de 15 ani. Vreme îndelungată, spun la telefon, și tac, apoi, să-mi aud ecoul. Și-l aud. Dar nu pe-al meu, ci pe-al prietenului, care mi-o trântește direct în tâmplă: da, să tot fie ceva ani, dar acum mi-e bine.

Ne-aruncăm povești spumoase, una după alta, rând pe rând. Vorbim și ascultăm. Și ne ascultau și alții, că doar e gratis, oferte la liber de sărbători. Și iar povestim și iar ne ascultăm, cu poftă, cu atenție.

Dar ție cum îți merge? Sunt întrebat. Păi cum dracu să-ți meargă când nu-ți merge, prost. Dar ție? Întreb. Bine, sunt plecat de peste 12 ani din România și pot să spun că sunt foarte mulțumit. Trăiesc în Germania, am mașină, casă, servici de 2800 de euro… Bla, bla, bla. Nici nu mai ascultam activ. Cunosc placa asta.

Te cred, tu cu Merkel eu cu Cioloș tehnocratu’ și Klaus împleticitu’. Cum să nu-ți meargă bine când îți merge bine. Tu primești imigranți, eu vreau să scap de ei.

Dar cum ți-a mers când nu ți-a mers? Întreb. Oricum, mult mai bine decât în România. Și placa asta o știu, dar ascult. Am muncit pe rupte, am făcut și foame, dar după trei ani mi-a fost bine. Din ce în ce mai bine. Îmi zice.

Da, și eu muncesc pe rupte și pe bune, numai că la mine nu se vede. Nu se pune, tot aceiași greutate am… Hă,hă,hă, aud în telefon, eu m-am cam îngrășat, am 112 kile. Mno, să le păstrezi sănătos, că eu nu am griji cu treaba asta.

Soția, copiii? Bine și ei, doamne-ajută. Te mai întorci în România? Că uite, începem să ne mișcăm și noi, economia dă pe-afară, câinii au dispărut de pe străzi, avem un președinte neamț și-un guvern atât de tehnocrat că până și americanii se miră de noi.

Asta niciodată. E normal, zic. Atunci când îți merge bine nu vrei să-ți meargă din nou rău. Invers da.

Și toată discuția asta a fost pe banii prietenului, că el m-a sunat. M-am și mirat. Mno, când îți merge bine găsești timp și mărunțiș și pentru eroii rămași în țară. Săracii eroi proști. Mulțumesc prietene pentru telefon. Să-ți meargă bine mai departe.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.