17 aug. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Cum se votează şmechereşte o fotografie?

Am decis la începutul lunii să-mi fac un cont pe pxlshot.ro. Am postat o fotografie la un concurs intitulat „în aer” şi am ocupat locul 9. Am fost dezamăgit, nu de mine, pentru că ştiu cât pot, ci de sistemul de votare. Am mai postat o fotografie pentru concursul „fashion”, o temă care îmi place foarte mult. Şi la acel concurs m-am clasat tot pe locul 9. Atunci am devenit circumspect. Şi am studiat puţin felul cum se votează acolo. Ca în România, aiurea şi la întâmplare.

Despre ce vorbesc de fapt. Pe site-ul acela poţi participa la diverse concursuri de fotografie, pe diverse teme, cu premii sau fără premii. Personal am observat că nu există criterii de vot prin care să fie recompensate fotografiile cu adevărat bune, creative, originale, care se încadrează în tema propusă. De fapt este foarte simplu să câştigi un concurs pe acel site.

Îţi faci cont, alegi o temă, postezi o fotografie, care, chiar dacă nu respectă tema propusă, îţi va fi acceptată din lipsă de concurenţi, şi aştepti voturi. Ca să îţi măreşti şansele de câştig rogi prietenii să îşi facă un cont şi să voteze doar pentru tine. Dacă reuşeşti să convingi cât mai mulţi amici să îşi deschidă conturi ai şanse în proporţie de 99,99% să te clasezi pe locul unu.

Mai apoi începi să te lauzi în stânga şi-n dreapta că ai câştigat un concurs de fotografie şi că tu eşti un mare fotograf. Bulshit. Da, un mare fotograf şmecher favorizat de un site care din punctul meu de vedere nu are nici o valoare. Am mai spus-o şi-o repet, nu mă prostituez când vine vorba de fotografiile mele.
Aşa că nu vă pierdeţi vremea cu acel site. Dar dacă vrei să te convingi pe pielea ta că acolo e un haos total n-ai decât.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.