9 mart. 2016
  |   Nu sunt Comentarii

De ce iubim femeia doar de 8 martie?

În tot timpul anului tratăm femeia ca pe o secretară, vânzătoare, femeie de servici, asistentă, deputată, analfabetă, proastă, urâtă sau frumoasă, sexi sau grasă, profesoară, bibliotecară, olteancă, moldoveancă, muncitoare necalificată, rockeriță, solistă de muzică populară. În ziua de 8 martie ne aducem aminte că femeile cu meseriile de mai sus sunt de fapt și femei, pe care, culmea, cică le și iubim uneori, noi, bărbații.

De ce? De ce nu suntem sensibili la feminitate și în restul anului? De ce nu ar exista un 8 martie în toate cele 365 de zile ale anului, iar în ziua de 8 martie să atingem apogeul în ceea ce privește celebrarea faptului că încă mai avem femei pe planetă?

Unele femei sunt niște eroine în fiecare zi, dar ele sunt băgate în seamă doar de televiziuni și numai pentru că prin existența lor pot ridica la maxim audiența. Unele femei sunt tratate cu respect doar datorită faptului că sunt instalate în funcții importante sau pentru că avem un interes special. Majoritatea femeilor adulte sunt mame, fiice, surori, nepoate, strănepoate, dar nu ne aducem aminte că ele sunt și femei decât în ziua de 8 martie. De ce?

Pe unele femei care au trecut prin viața noastră le uităm definitiv, le urâm sau ne dorim din tot sufletul ca ele să moară. De ce? Poliția oferă flori femeilor doar de 8 martie. Politicienii fac baie de femei doar de 8 martie. Pe bătrânele care trec pe stradă le ajutăm să treacă strada doar pentru că oficial e ziua internațională a femeii.

Pe de altă parte, femeile se străduiesc să devină mai frumoase, mai naturale, mai iubite, mai gingașe sau mai drăgăstoase doar de 8 martie. De ce? De ce nu rămâneți femei, doamnelor și domnișoarelor, în fiecare zi a anului? De ce nu sunteți excelente, superbe, extraordinare, minunate în fiecare zi? Lângă cratiță evident că nu poți mirosi decât a cratiță, în grădină, dragă femeie, evident că nu poți fi decât plină de pământ și uneori transpirată. Sigur, cineva trebuie să facă mâncare și să trebăluiască prin grădină. Dar asta nu înseamnă că femeia din grădină sau cea de lângă cratiță nu-i tot femeie.

De fapt, că să n-o mai lungesc, mesajul meu e cât se poate de simplu: femei, rămâneți frumoase și femei în fiecare zi, superlativul nu-i doar pentru 8 martie. Bărbați, iubiți femeile și dăruiți-le o floare, un sărut, un compliment și-o îmbrățișare sinceră în fiecare zi, pentru că nu sunt femei doar în ziua de 8 martie.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.