2 apr. 2020
  |   Nu sunt Comentarii

De ce mor babele și moșii? De teribiliști ce sunt!

Dragi babe, dragi moși. Vă rog eu, nu mai dați vina pe tineret, că unii dintre voi ați cam trăit, carevasăzică, degeaba, în timp ce ei sunt hăbăuci, dezorientați, tocmai pentru că unii dintre voi, cum spuneam, ați trăit degeaba, născându-vă în era care nu vă coafează nicicum. Mama, care are 88 de ani, stă în casă. I-am spus să stea în casă, stă în casă. Alimente și alte produse de igienă personală îi duc eu, că e normal să-i duc eu, că doar pe mine mă mai are.

Ies la abeceu să-mi iau țigări, o bere, semințe, ciocolată, diverse. N-am loc de babe și de moși. Stau ei frumos grămăjoară și sporovăiesc, chicotesc și fac mișto de tânăra de 22 de ani care, infatuata secolului, își permite să-i trimită pe moșnegi la dracu în casă. Nu-i vede poliția, jandarmeria, DSP-ul, nimeni nu-i vede, de parcă, dragii de ei, bunici și bunicuțe ce sunt ei, cu baticuri și toiege, cu bacciluri și ananas la bot, ar purta pe ei platoșe din piele de elf pentru viruși, acarieni și căpușe.

Mă duc la abeceu să-mi iau ronțăieli, mă oprește poliția și-mi cere hârtiuță pe propria răspundere, în timp ce la același abeceu zace un morman de bătrâni proști, inconștienți și teribiliști, fără să-i bage nimeni în seamă, nici măcar când tușesc ca o locomotivă cu aburi.

Băi tataie, băi mamaie, să încerci să vezi dacă poți să tai o bombă cu bomfaierul e un act de prostie și teribilism. Dacă tot vreți să muriți, vă rog eu, muriți prin casă pe la voi și mai ales singuri. Eu nu vreau să mor cu generația voastră. Eu vreau să mor după ce fiică-mea face 18 ani, după ce mai fac cel puțin două milioane cinci sute șaizeci și ceva de fotografii, după ce mai scriu 79.577 de articole pe blog, după ce-mi public cărțile, după ce mai văd alte 170.000 de monumente istorice. Deci, vă rog eu, stați dracului în casă că mă pun cu burta pe telefon și sun la 112 până intră scame pe fir.

În altă ordine de idei, dacă voi, sper să ajung la vârsta voastră – dar nu ca voi, stați cât mai mult prin casă, ăia mai tineri, rămași prin țară, pot, astfel, să mai și muncească dacă nu-i îmbolnăviți voi, ca să poată guvernul să vă dea pensii, că dacă TOATĂ lumea stă numai acasă se duce dracului tot, motorul economiei se gripează, pensiile speciale acaparează tot bugetul statului, ies hoții la prăduit (au ieșit deja) și, ca nație și ca planetă, ne ducem la dracu, cu tot cu popi și preafericiți și preapoleiți!

A, și încă ceva. Nu mai mergeți la Kaufland pentru un pachet de drojdie, găsiți și la abeceu. Dacă la non-stop costă cu 20 de bani mai mult, contactați-mă, mă angajez să vă dau eu 50 de bani în plus, că și-așa stați ca cocostârcii și postați rugăciuni și moaște de pupat pe feisbuc.

Că d-aia muriți și umflați statisticile cu covidați morți, că sunteți prea teribiliști și prea mult ați trăit degeaba. Dar dacă insistați să muriți, repet și asta, stați la murit în casele voastre, de nebuni, singuri sau asistați de progeniturile voastre. Voi vreți să vă curgă pensia la timp și cât mai grasă, dar cine pula mea să v-o asigure dacă-i îmbolnăviți și pe ultimii mohicani din economia românească? M-am exprimat prea grosolan? Eh, fiecare se esprimă după mărimile lui. Să fiți sănătonți, teribiliști latrinați.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.