29 aug. 2013
  |   6 Comentarii

De ziua ta, mama, atat de putin ne straduim!

Era o iarna faina, iar eu ma-ncapatanam sa vin. Si am venit, iar tu mi-ai devenit mama. Traia si tata pe atunci, inca imi amintesc cate ceva, dar nicidecum un chip, doar scene, care vin de-a valma. Era frumos mai spunea tata, mort de mult, dar viu pe undeva, printr-un jurnal. Dar tu erai vedeta, adica mama, iar eu personajul secundar, cu un Oscar primit pentru nimic. Oamenii in vremea aceea erau buni, sau poate mai prosti decat acum… Oricum, era o iarna crunta, iar tu mama erai mama.

Astazi se fac multi ani de-atunci si ploaia cade diferit. Si noptile de-acum le dorm mai bine decat acele nopti in care fulgerul imi speria visele. Azi, mama, ai schimbat prefixul, ai vrut sa crezi ca 80 este mai mare decat 70, si-ai rezistat, te felicit. Esti un bun exemplu de urmat si-ti multumesc, mama, ca existi.

De cate ori ma vezi imi spui copile, de cate ori mi-auzi glasul iti tremura vorba, iar cand pe puiul de om il mangai fruntea parca iti devine neteda, ochii iti stralucesc ca-n tinerete, te bucuri, mama, asta o stiu, pentru orice clipa inca traita alaturi de noi, astia mai pitici, la varsta, mai necopti.

Iti multumesc din nou, mama, pentru tot, desi dator la tine voi fi toata viata, faptele ce le-ai facut pentru mine nu le voi putea plati, cu nimic, insa respect si onoare iti pot inca darui. Iar azi, de ziua ta, iti spun multi ani sa fi aici, multi ani sa te-ncapatanezi sa fi, ca de vei muri, o sti si tu prea bine, voi suferi, voi plange si greu imi va mai fi fara s-o mai am pe mama prin viata, fara sa mai am motiv sa ma rastesc la tine ca un prost, fara sa ma lovesc de calmul si intelepciunea ta.

La multi ani, Mama! Sanatatea sa-ti fie scopul si iarta-i, mama, pe toti ce-i ce nu te mai respecta, iarta-i, mama.

6 Răspunsuri la De ziua ta, mama, atat de putin ne straduim!

  • maya spune:

    Icoana ta de început, icoana ta frumoasă
    să îți trăiască întru mulți ani, să fie sănătoasă
    Voi să-i aduceți bucurii și flori din lumea-ntreagă
    în lume nu-i nimic mai sfânt ca maica ta cea dragă.

    La multi ani, DOAMNA MAMA a lui Uries!

  • maya spune:

    Multumesc, Traian! De doua ori, pentru ca ai indreptat ce am gresit eu si pentru ca i-ai transmis mamei tale gandul meu sincer.

  • MARIANA SELIUC spune:

    E adevarat ,nu ne facem timp pentru ei ,zic parinti ,cat sunt in viata apoi dupa ce se duc o sa ne arda sufletul de durere .Sa traiesti vesnic Mama a lui Uries Traian si poti fi mandra c-ai crescut un Om ,de altfel stiu ca oricum e mandra .:)

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.