5 iul. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Despre arhivele blogului

De astăzi nu mai găseşti arhivele blogului. Până acum era disponibilă în bara de sus a meniului principal, însă m-a hotărât să o fac să dispară de acolo. Era inutilă. Sau cel puţin la concluzia asta am ajuns după o analiză cu care îmi tot bat capul de mai bine de o săptămână. Am găsit mai multe motive contra butonului arhive din meniu decât pro, aşa că de azi nu mai găseşti ceea ce oricum nu prea ai căutat niciodată.

Pro şi contra Arhivelor din meniul principal

Pentru că vizitatorul poate ajunge într-o zonă unde să răsfoiască toate articolele scrise pe blog. Ha-ha! Crede-mă, nimeni nu vrea să facă asta, iar cei care chiar vor să citească toate articolele scrise pe un blog o fac atunci când sunt publicate sau dacă întâlnesc linkuri care recomandă diverse postări ulterioare.

Pentru că şi autorul blogului poate merge în arhive să răscolească după ceva anume. Pot să-mi accesez şi să-mi relinkuiesc un articol mai vechi chiar din Panoul de control.

Pentru că pagina Arhive s-ar putea numi “cele mai tari, cele mai bune, cele mai citite sau cele mai shăruite articole”. Asta este deja o altă discuţie. De o astfel de pagină mă voi ocupa în mod special. Nu ştiu încă exact ce pagini cu articole extraordinare îi voi oferi cititorului meu însă deja lucrez la asta.

Deci, pro a fost combătut de fiecare dată de contra. Aşadar, am şters arhivele din meniu. În plus, există în bara laterală din dreapta o listă cu cele mai citite articole din ultima săptămână şi una cu ultimele cinci articole publicate, iar la sfârşitul fiecărui articol apare o selecţie de articole asemănătoare sau recomandate. Iar cei ce vor cu tot dinadinsul să citească şi alte articole scrise pe acest blog decât cele recente sunt sigur că se vor descurca, arhitectura şi infrastructura acestui site nu este deloc complicată. Dar numai dacă VOR.

Acuma să nu-mi zici, după doi ani şi jumate în care nu ai fost interesat de subiectul ăsta, că tu chiar citeai ceva direct din arhive, că nu te cred. Oricum, keep calm, depozitul meu de articole nu moare. Îl reorganizez puţin, atâta tot. Scopul este să simplific şi să aşez informaţia în calupuri mai atractive.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.