25 feb. 2016
  |   Nu sunt Comentarii

Despre copii și meseria de părinte

Scriam aici că un copil a postat pe un site gen guest-post o întrebare legată de faptul că și-a surprins mama când îi făcea sex oral tatălui. Copilul explica vizitatorilor de pe acel site că din momentul în care a văzut scena ”odioasă” cu proprii lui părinți în roluri de staruri porno îi este greață de ei și că nu știe ce să facă pentru a uita.

M-am tot gândit. Dacă acel copil chiar vorbea serios (pentru că este posibil să fi spus acel lucru doar pentru a se băga și el în seamă cu adulții) atunci vorbim nu de o simplă scenă de amor dintre doi părinți, ci de o problemă de ordin social și moral.

După momentul descris de copilul traumatizat, că da, un copil poate deveni traumatizat pe viață după o astfel de situație, probabil că părinții au încercat să-i explice ce făceau ei în dormitor fie pe ocolite, fie în mod direct. Însă este foarte posibil ca cei doi adolescenți să-l fi certat pe copil pe motiv că și-a permis să intre în dormitorul lor fix la ora de amor. Indiferent de atitudinea părinților acel copil se pare că a început să nu-și mai suporte părinții și chiar să se simtă traumatizat psihic, că altfel nu-mi explic de ce a apelat la rațiunea altor adulți pe un site care expune tot felul de situații și stări de fapt.

Părerea mea este că sunt foarte mulți părinți repetenți la pedagogie. Când te angajezi în funcția de părinte trebuie să-ți faci singur protecția muncii, să urmezi conștiincios cursurile de specializare, să respecți tu reguli înainte de a cere copiilor să le respecte, să nu crezi niciodată că ești mai deștept decât copilul tău. Dacă nu consideri că ai niște responsabilități și din punct de vedere moral este foarte posibil să fi răspunzător în totalitate pentru viața de adolescent a copilului tău și chiar să-ți traumatizezi copilul pe viață.

Așa că, dragi părinți, dacă vă știți cu fantezii sexuale deosebite luați-vă toate măsurile posibile pentru a rămâne în intimitate. În plus, copii nu mai cred în povestea aia cu ”te-a adus barza pe lume”, prin urmare stați de vorbă cu copiii voștri, explicați-le pe limba lor cum stă treaba cu sexul, pentru că altfel s-ar putea să constatați că știu ei mai multe ca voi însă le știu în mod eronat. Să te prindă copilul când faci sex oral nu-i o glumă proastă.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.