13 aug. 2018
  |   Nu sunt Comentarii

Despre jandarmi zeloși, proteste și penali tupeiști

Nu mă voi duce la protestul din București și nici la un altul organizat în oricare altă parte a țării pentru că sunt convins că la momentul când scriu acest articol românii nu au forță, convingere, hotărâre, răbdare, planuri, idei concrete. Așadar, îmi voi vedea de ale mele. Cândva, chiar eu mi-am asumat răspunderea pentru un protest organizat chiar în orașul meu. Și? Și ce? Românașii mei stăteau în casă și se uitau la mine prin intermediul plasmelor sau mă înjurau cu vehemență atunci când treceau în grabă mare pe lângă mine. Așa că nu, nu voi ieși în stradă decât dacă voi observa că, cumva, românii chiar vorbesc serios despre o schimbare de regim în România. Până atunci îmi voi vedea de mine, de natura mea, de geografia României, de călătoriile mele, de fotografie. Asta nu înseamnă că o să tac.

Jandarmeria ie proastă

Nu, fraților,  jandarmeria nu ie proastă.  Jandarmeria aia de care sunteți mândri la paradele organizate de Ziua Națională a României e bine pregătită, e bine antrenată și poate face față la situații la care huliganii de maidan și ultrașii nici nu gândesc. Problema ie că în rândurile jandarmilor români s-au strecurat cumva și lașii, speriații, repetenții la sociologie, imunologii, zeliștii. Că jandarmii se ciocnesc între ei asta nu-i o problemă, cum o problemă nu-i nici faptul că din când în când ciomăgește un huligan, un hoit de om îmbibat în alcool, care pretinde că protestează pentru binele României, deși el trăiește din bani primiți de la putori din parlament tocmai pentru a fura mitinguri și proteste. Că Jandarmeria Română are lași care își abandonează  colegii încorsetați în mâinile huliganilor e o problemă. Da, asta e o mare problemă. Și n-ar fi o problemă nici dacă șeful jandarmilor ar da ordinul următor (cu riscul, desigur, de a-și pierde funcția): jandarmi, jos scuturile și bastoanele, alăturați-vă manifestanților, vrem cu toții o schimbare, ne-am săturat, și noi suntem români. Exact, asta nu ar fi o problemă, ci, dimpotrivă, ar fi un act demn de Horia, Cloșca și Crișan, de un Avram Iancu, de un Iancu Jianu Haiducul.

Să te iei la bătaie cu jandarmul care a ieșit în stradă să-și facă datoria îmi pare o idioțenie. La fel cum îmi pare o idioțenie să bați femei în stradă, ca și jandarm, doar pentru că îți stă în cale. Ideea e că noi, în loc să schimbăm regimul ne luăm la bătaie noi între noi. Am un prieten care e jandarm  și român în același timp. Ce zici, n-ar fi momentul potrivit să mă duc și să-l iau la bătaie doar pentru că l-o pus dracul să se facă jandarm?

Vrem schimbare, nu mai vrem penali, vrem altceva

Serios? Și cam cum dracu crezi că vine o schimbare? Prin nepăsare? Vrei schimbare dar tu pleci din România fără să-ți mai pese de ce lași în urma ta. Vrei schimbare dar te doare fix în cur că președintele României e un neamț care până îți spune că a observat proteste în Piața Victoriei îți crește părul prin șapcă. Vrei schimbare dar preferi să îți fuți nevasta în timp ce alții ies în stradă. Vrei schimbare dar preferi să-ți găsești scuze de genul ”ce pula mea să fac eu de nebun în Piața Victoriei?”.  Vrei schimbare dar preferi să rămâi la fel de handicapat ca Dăncilă. Păi, prietene, atunci nu te mai mira că se dă cu gaze și tunuri de apă. Eu zic că e bine, probabil că jandarmeria ți-a transmis un mesaj foarte clar, te trezești singur sau te trezim noi. Ceva de genul ”sus curul plin de căcat și capul în care singurul neuron se dă cu capul de pereți că nu știe ce să facă”. Cum schimbăm regimul? Păi avem două variante: ori le rupem fâșul, îi aruncăm la tomberon și sângerăm în același timp, ca în 89, ori ne organizăm, facem un plan, nu zbierăm ca disperații scandând lozinci pe care nici dracu nu le bagă în seamă și găsim un nebun pe care să-l trimitem la negocieri, încercând, astfel, să salvăm ceva din ceea ce a mai rămas din săraca democrație. Am tot ieșit în stradă, am tot răgușit, i-am tot învârtit, am tot zbierat. Nu a mers nicicum. Ne-am tot dovedit proști, îngăduitori, obosiți. Ăia care ne-au furat țara nu obosesc. Ăia chiar gândesc. Noi doar trăncănim pe la colțuri sau în stradă ca niște oi disperate fără cioban, în timp ce câinii din turmă ne vând la alți proprietari de oi.

Alegeri anticipate

Serios? Am văzut că vreți alegeri anticipate. Serios? Și pe cine o să alegeți? Sau, mai bine zis, o să mergeți la vot? Și dacă o să mergeți o să fiți și treji?

Am văzut că strigați ”Jandarmeria apără hoția!”. Serios? Cum ați ajuns la concluzia asta? Cu alte cuvinte, atunci când în România se anunță un protest  la care cică ar trebui să participe un milion de oameni, jandarmii ar trebui să primească concediu neplătit? Păi, bă, idiotule, jandarmii nu-s plătiți doar pentru a defila prin fața ta de ziua României. Și nu, chiar nu le iau apărarea. Doar zic.

Au ieșit unii diasporeni în stradă cu drapeluri aduse din țările în care își duc veacul de ceva timp. Băi copii, serios? Ce pula mea vrei să-mi arăți prin asta? Că te-o înfiat Irlanda, Spania, Germania sau Groenlanda sau că ai devenit atât de handicapat încât nu mai știi să te exprimi românește? Com e se dice în română? Își spun eu, boule, MUIE PSD sau muie psd, dacă cumva asta ai vrut să exprimi.

Strigăm cu forță Huoooo! Nu înseamnă nimic. Doar ne obosim. Asta nu aduce schimbarea. Strigăm ”demisia”. Așa, și? Crezi că ăla-i prost să-și dea demisia? Chiar crezi că-i atât de prost Dragnea? Ăla nu-i prost, că nu de prost o ajuns acolo. Ăla-i șmecher, iar ca tu să poți să-l dai jos pe acel șmecher trebuie să fii mult mai șmecher și mai deștept decât el. Ori tu cum te percepi? Îi țin partea? Nu, prietene, frătiuc, doar te avertizez, doar îți spun, doar te sfătuiesc să te reinventezi cumva dacă e cazul.

PSD, MUIE PSD

De acord. Dar asta nu schimbă nimic. Ca să nu mai zic că nu se cade să-ți aduci progeniturile în stradă și să te cerți cu cel de lângă tine că s-o apucat el așa din senin să strige Muie PSD. Băi, părinți, veniți cu copiii după ceafă doar ca să pară că suntem mai mulți? Serios, acuma? În plus, chiar ți se pare că ești fain când te filmezi strigând Muie PSD. Și, apropo, simți ceva când dai muie la PSD? Nu simți?! Hmm. Păi atunci dă mai tare.

Nu plecăm, nu plecăm

Serios? Hai că-s chiar curios să văd cât rezistați. Diasporenii cică au venit să facă ordine în țară. Serios? Chiar nu cred asta. Diaspora a venit în concediu, în vacanță. Diaspora nu poate să facă ordine în România. Pentru că diaspora și-a ales deja o cale. Am multe cunoștințe și prieteni plecați din țară cărora nu le mai pasă de România. Aaaa, că pentru un pic de divertisment au ales diasporenii să se alăture proștilor de români rămași în țară e altceva. Cum spuneam, românii au fost dezbinați, românii nu mai au forță, unitate și țel comun. Dacă regimul din România se va schimba asta nu se datorează diasporenilor sau celor care au ieșit în stradă, ci unora care stau la umbra unui palmier sau într-o piscină din Corfu. Părerea mea. Mi-ar plăcea să mă înșel. Dar până una alta vreau să văd cât o să rezistați. Și dacă o să văd că voi sunteți într-adevăr hotărâți să rezistați și să și schimbați, promit că vin și eu.

Și acum puțină MUIE pentru PSD

Păi mă, penalule, câte bastoane mai trebuie să împartă jandarmii la bătrânii care te-au votat? Cât gaz mai trebuie să înghită femeile care muncesc în România pentru un salariu de căcat? Câte scene de violență mai trebuie să observe copiii cărora le dai o alocație de tot rahatul? Măi, Dragnea, penalul care n-are sânge-n coaie să meargă la pușcărie de teamă că-l fut alți hoți în găoază, cât mai vrei să reziști? Cât mai crezi că poți să reziști? Cu toate că nu prea mai cred în forța acestui popor, cred totuși că, vorba maramureșenilor, Mno, Amu-i Bai Mare! Nu ar fi mai bine să te predai singur și să te duci la futelniță cu demnitate și cu găoaza unsă din timp? Un bărbat adevărat așa ar face. Sau de frică puțulica țî s-o transformat în pizdulice?

Fă, proasta satului, tu nu te auzi, nu te vezi, nu te simți? Ție chiar nu-ți spune nimeni din zona ta de prieteni că ești proastă de puți? Alu Dăncilă proastă, da, cu tine vorbesc, tu nu observi că puți din ce în ce mai tare, că datorită lipsei de neuroni tu chiar puți? Măi, fată, măi, du-te acasă la ai tăi, fă sarmale și macaroane cu brânză, lasă dracului politica, că politica doar te arată la lume. În plus, tu nu vezi că ne faci de râs de ne râde lumea și cu curul, mai ales cu curul?

În fine, jandarmi, încetați cu excesul de zel

Am urmărit multe filmări de la protestul care a început în 10 august 2018 și am fost stupefiat când am văzut atât de multe momente în care jandarmii au dat dovadă doar de exces de zel. Am văzut jandarmi aruncând gaze lacrimogene fără absolut nici un motiv în ochii unor femei care nu făceau altceva decât să scandeze lozinci sau să filmeze cu telefonul. Îmi pare rău că trebuie să scriu asta, dar asta nu-i nici democrație, nici apărare, nici logică, nici solidaritate cu propriul tău popor, asta-i mârșăvie, lașitate. Și în asta nu regăsesc nimic brav. Cu așa ceva nu puteți să-mi demonstrați că vă plătesc să apărați țara de inamici. Cu voi, ăia care vă dedați la astfel de acte mârșave, mi-e rușine și promit că la paradele organizate de ziua Românie nu mă voi mai uita la voi. Îi faceți de rușine pe colegii voștri care sunt chiar demni de uniforma pe care o poartă. Nu uitați că voi nu sunteți plătiți să vă înjosiți aproapele. Părerea mea, dați-vă demisia și plecați la oi, altfel, sunteți la fel de penali ca și cei pe care îi apărați cu orice preț. Faptul că aveți salarii mari nu vă face mai diferiți de cei care au muncit 30 de ani pentru o pensie de 1000 de lei.

În fine, eu sper, totuși, dragi penali, că de data asta nu o să mai scăpați. România e compromisă, dar eu cred totuși că încă ne mai putem ridica din genunchi. Cred că a venit momentul să ne dăm jos uniformele și gradele și să spunem GATA, până aici. Cam atât, deocamdată, despre penali, jandarmi și proteste.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.