31 mart. 2016
  |   Nu sunt Comentarii

Despre oamenii care lasă ceva în urma lor

Prin viața noastră mărșăluiesc oameni. Unii vin pentru a participa la un casting. Pe unii îi alegem cu mare atenție, pe alții îi primim fără să ne dăm seama de ce. Unii ne lasă ceva, alții mai mult ne pustiesc. Unii ne izolează de restul lumii, alții ne pun lumea la picioare. Ne dorim ceva de la toți oamenii pe care-i întâlnim și ei, la rândul lor, sunt deschiși să primească ceva de la noi. Uneori lăsăm ceva în urma noastră, în mod inconștient, alteori plecăm cu bagaje în plus.

Unii oameni te transformă, îți modelează viața după bunul lor plac. Alții te păstrează așa cum ești. Unii te îmbogățesc spiritual, alții îți iau tot, lăsându-te mai sărac decât ai fost.

Când un om pleacă din viața noastră ne apucăm de făcut bilanțuri, încercând să înțelegem ce-am primit, ce ne-a fost lăsat și care stări sau lucruri lăsate în urmă de acel om au devenit memorabile. Nefericirea, suferința, nemulțumirea ne repugnă. Le vrem uitate definitiv. Stările de fericire, bucuria, iubirea sau vorbele care ne-au făcut să exaltăm, ne îmbogățesc, ne fac să-l păstrăm în minte pe omul care ni le-a oferit.

Pe unii oameni care trec prin viața noastră am vrea să-i mai vedem, uneori ne dorim chiar mai mult decât atât, am vrea să-i păstrăm pentru totdeauna, doar pentru noi. Pe alții ne dorim nu doar să-i pierdem din priviri, ci chiar să-i scoatem definitiv din memorie.

Și toate astea pentru că oamenii vin și pleacă, pentru că oamenii mărșăluiesc prin viața noastră pe nesimțite sau lăsând urme adânci, răni sau gânduri care ne sunt scut sau cale pentru tot restul vieții.

Ne influențăm unii pe alții. Ne schimbăm sau ne urâțim, ne adorăm sau ne urâm. Suntem, de fapt, oameni. Simpli sau complicați, în funcție de cum ne privim sau de cum ne percepem la nivelul simțurilor. Natura ne dă ocazia să fim așa cum vrem, iar noi încercăm să fim altceva decât ceea ce suntem. Suntem efemeri și nemuritori în același timp.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.