11 dec. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Dogmele ucid

Dogmele au dus la războaie religioase, la demonstrații stupide de forță, la ură și la rasism. Dogmele sunt cele care fac cel mai mult rău omenirii. Fără dogme lumea ar fi mai unită, mai bună, mai înclinată spre partea umană. Datorită dogmelor omul nu mai are conștiință individuală, ci doar conștiință colectivă. Totul a devenit doar pro și contra. Noi toți a devenit doar noi și restul lumii.

Datorită dogmelor ne limităm doar la șabloane, la gândirea impusă. Ne alăturăm dogmelor și suntem fericiți, încrezători în ideea că astfel suntem mai protejați, mai atoateștiutori. Eu-l fiecăruia este ucis datorită dogmelor. Nimeni nu mai are dreptate, însă considerăm că toată lumea are dreptate. Dogmele impun restrângere drastică în gândire. Tu îmi ești dușman pentru că faci parte dintr-o dogmă diferită de a mea. El te privește suspicios pentru că dogma lui îi impune să procedeze așa.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te! Pentru tine e GRATIS.

Dacă îţi place cum scriu adaugă adresa ta de e-mail şi fă-ţi un abonament la articolele viitoare.

Alătură-te celorlalți 70 de abonați

Despre fotografie
Foto Blogger