21 sept. 2013
  |   3 Comentarii

Esti exact ceea ce asculti

Azi sunt lenes, nu am chef aproape nici sa lenevesc. Mai vin si zile dinastea si cred ca fiecare se impiedica de cate una asemanatoare. De vreo juma de ora tot butonez si ascult diverse pe youtube. Am tot cautat piese muzicale compuse de Maksim Mrvica, un muzician care imi place la maxim. Si tot ascultand dau peste o bucata muzicala de care nu stiam ca exista. Si ce mi-am zis, hai ma sa scriu parerea mea despre ea, poate conteaza vreodata pentru cineva.

Si hai sa-ti spun acum si parerea. Zicea candva cineva ca pianul nu este un instrument muzical de forta. Ce tampenie. Orice instrument muzical are forta, forta lui proprie, diferita de celelalte. Daca aduni mai multe instrumente muzicale la un loc si stii cum sa le dirijezi si mai ales sa le manui, poate iesi ceva nostalgic, lin, unduitor, fin, dar evident ca poate iesi si ceva cu o forta naprasnica, care poate ridica sufletul si simturile pana la apogeu, care poate face linistea de mai apoi sa fie sacaitoare si fara sens, urata si groteasca.

Maksim Mrvica stie sa-ti creeze foarte multe stari daca stai linistit si-l asculti, fara sa te tot batai pe scaun sau sa te gandesti la fasolea care fierbe linistita in oala. Ti-am zis ca azi sunt lenes, gata cu vorbaria, mi-am spus si parerea, asculta piesa Maksim Mrvica | Liszt – Totentanz (Crossover Version) si mai vorbim.

3 Răspunsuri la Esti exact ceea ce asculti

  • MARIANA SELIUC spune:

    Intradevar muzica poate fi o forma de relaxare sau descurajare .Si aici tin sa mentionez ca mi-a placut ideea cu „muzica fara cuvinte „, (chiar daca la inceput n-am inteles ce-ati vrut sa spuneti , scuze) dar uneori cuvintele ne duc cu gandul la altceva si nu ne lasa de fapt sa ne bucuram de muzica si sa „simtim „armonia fiecarui instrument in parte.Felicitari ! In ce priveste pianul este un instrument minunat ,dar unde sunt mai multe gadila mai bine urechea .:)

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.