30 aug. 2013
  |   2 Comentarii

Euroins Romania nu mai are voie sa vanda RCA

Euroins Romania, o societate de asigurari cu capital majoritar bulgar, a fost sanctionata cu restrictionarea vanzarilor politelor de asigurare RCA din cauza intarzierilor constante si nejustificate la plata daunelor catre clientii pagubiti si din cauza diminuarii despagubirilor acordate. In acelasi timp, directorul general al societatii, Mihnea Tobescu, a primit o amenda de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) in valoare de 50.000 de lei.

O sactiune a primit si Stamov Bozhidar Stoyanov, conducatorul departamentului de daune din cadrul Euroins Romania, caruia i-a fost retras dreptul de aprobare a dosarelor de daune. Asta dupa ce individul cu pricina a mai primit o sanctiune de la ASF pe 22 mai 2013, care a constat intr-o amenda in cuantum de 50.000 de lei.

Pe perioada in care Euroins are restrictii la vanzarea RCA este obligata sa ia masuri de solutionare a dosarelor de dauna in curs de derulare. In acelasi timp societatea trebuie sa  ia masuri de revizuire a instructiunilor, procedurilor si normelor de constatare si lichidare a daunelor, de stabilire corespunzatoare a cuantumului despagubirilor in conformitate cu reglementarile in vigoare. Repunerea in piata a acestei societati pe segmentul de vanzare RCA se va face doar de catre ASF si numai dupa ce vor fi duse la indeplinire masurile de reglementare stabilite.

De precizat ca toate politele cu valabilitate incheiate cu Euroins raman valabile si nu sunt afectate de masurile luate de ASF. Mai mult, programul agentiilor din tara nu se modifica si inspectorii de daune sunt obligati sa ia masuri cat mai urgente de solutionare a dosarelor de dauna in curs de derulare.

Legat de istoricul negru al Euroins spun ca si eu am avut probleme cu aceasta firma, mai ales in perioada conducerii anterioare, care acum se afla la ASTRA (motiv pentru care ma astept ca si acolo sa se lase cu raniti si cu amenzi usturatoare).

Avand o colaborare cu Euroins, in calitate de broker, am fost chemat la judecata pe motiv ca am depus o prima de asigurare cu o zi intarziere. Societatea m-a chemat la instanta doar dupa trei ani, si asta pe motiv ca dupa mai multe saptamani de la incheierea politei a aparut dauna, iar ca sa nu plateasca ei dauna au incercat sa ma oblige pe mine s-o fac. Evident ca instanta le-a dat flit si ia trimis la plimbare. Acelasi lucru au patit si alti colegi de-ai mei de breasla.

Stiti cu ce se afiseaza aceasta societate la capitolul misiune pe piata romaneasca? Cu asta: “Euroins Insurance Group isi propune pe piata de asigurari din Romania, prin Euroins Romania, sa se pozitioneze in top 5 cei mai buni asiguratori si sa devina unul dintre cele mai respectate brand-uri.” Serios!

Stiti cate sesizari de tegiversare a dosarelor de dauna au fost depuse la ASF? Peste 1000. Stiti de ce isi permiteau sa aiba cel mai mic tarif la RCA? Pentru ca nu se plateau daune, iar ce se platea reprezenta uneori aproape de trei ori mai putin decat valoarea reala a pagubei. Parerea mea, de om din bransa.

Daca accesezi site-ul oficial al celor de la Euroins Romania vei gasi o statistica interesanta referitoare la petitiile inregistrate, rezolvate sau nerezolvate.

Petitii Euroins

Site-ul Euroins Romania

Ma intreb insa de ce ASF a decis doar acum sa faca controale la societatile de asigurare si mai ales sa aplice sanctiuni si amenzi. Nu astept neaparat un raspuns, ca am si eu cateva.

2 Răspunsuri la Euroins Romania nu mai are voie sa vanda RCA

  • Ciprian spune:

    Buna am si ieu asigurare tot la Euroins. .Acuma momentan detin clasa B/M6. Am avut un accident in 24/02/2017 si in urma caruia cel ce a provocat accidentul a fugit. Politia inca il cauta. Am intrebat brokerul de la asigurari daca pe baza politei mele as putea sa imi repar masina, evident raspunsul a fost nuu. De ce?? Chiar nu se poate asa ceva???

    • Nu se poate așa ceva. Tu închei RCA-ul pentru ceilalți participanți la trafic. Dacă nu ai asigurare și lovești pe cineva trebuie să-i repari mașina din banii tăi, iar dacă se lasă cu victime e cam nașpa din mai multe puncte de vedere.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.