28 oct. 2019
  |   Nu sunt Comentarii

Există oameni

Există oameni care îți anihilează visele și așteptările, care îți scutesc toamnele de culoare, iernile de alb și viața de simțuri. Există oameni care îți croiesc drumuri pe care tu nu le știi, cărări pe care bântui și pe care nu le-ai bănuit niciodată. Există oameni care îți sorb orice suflare, încât simți că mori în oricare clipă a zilei.

Există oameni care îți oferă mai mult decât o cafea, au speranțe pe care le oferă gratis, trebuie doar să fii atent, pentru că nu stau cu mâna întinsă la nesfârșit. Oamenii nu sunt oameni până când nu pui o definiție fiecărui om.

Există oameni care te ridică, la propriu, dar care te pot coborî, la fel de repede. Poți să vezi orice dacă ai omul potrivit lângă tine, poți să te prăbușești, la fel, dacă ai omul potrivit lângă tine. Dacă ai lângă tine oameni care distrug, asta vei face și tu.

Există oameni care nu-ți va recunoaște niciodată trecutul, care te vor adânci forțat în prezentul lor. Există oameni care nu te aud niciodată, care nu aud niciodată ce le-a fost spus, care cred că acasă nu însemni și tu.

Există oameni care nu cred că contează ceea ce crezi și tu. Dar există și oameni care îți spun bună dimineața cu drag, cu spor și cu entuziasm. Mai sunt cei care te ascultă doar pentru a se asculta pe ei. Există oameni care folosesc pianul doar pentru a-ți explica că există doar clape negre.

Există oameni care îți vorbesc despre iubire crezând că iubirea e așteptare. Da, există oameni care cred că au dreptul asupra altor oameni. Aceștia ne influențează, tot mai mult, într-un fel sau altul, ei nu sunt agresivi, sunt parșivi, chiar dacă nici ei nu știu, uneori, asta.

Partea a doua, mai pozitivă

Există și oameni care te iubesc necondiționat, care te alintă, care te determină, care fac câte ceva ca să te înalțe. Există oameni care salvează, care cred în suferința ta, nu a lor, care urnesc ușa pe care te-ai răstignit din cauza unui accident pe care, cumva, l-ai dorit. Există oameni pansament, agocalmin, aspirină.

Există oameni care sar oricât de sus când le spui să sară, există oameni care oricând doar construiesc. Există stări de fapt care se numesc oameni și pe care îi găsești, tot mai rar. Dar îi găsești. Pe străzi, pe trotuar, pe alocuri, mai greu, dar îi găsești. Caută. Așa mi-a spus prietenul meu, caută. Caut.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.