14 iun. 2013
  |   12 Comentarii

Felicitari personalizate direct de pe blogul tau

De curand am fost solicitat sa construiesc un website pentru trimiterea de felicitari personalizate la diverse ocazii. L-am facut, mai ales ca mi-a placut foarte tare ideea, impatimit fiind de fotografie si film. A iesit colorat si foarte atractiv, plin de culoare si de vino-ncoace. Il puteti vizualiza accesand Felicitari Personalizate, daca sunteti curiosi, evident. Mai lucrez la el, dar deja este accesibil. Insa nu despre asta doresc sa povestesc cu voi.

Foarte multa lume cauta metode si site-uri care iti permit sa trimiti felicitari la diferite ocazii, cum ar fi de ziua unui prieten, de zile onomastice, la Paste sau Craciun. In plus, cunosc foarte multi proprietari de bloguri care nu se pricep foarte tare la web design sau la configurarea unui blog pe platforma worpress sau blogger, dar si-ar dori sa poate posta fotografii personale si apoi sa le trimita direct la prieteni in format personalizat. Cu ei voi vorbi astazi prin intermediul acestui tutorial, care se vrea a fi o indrumare despre cum sa-i adaugi blogului tau functia care permite trimiterea de felicitari personalizate.

Galerie de imaginiCeea ce voi prezenta aici este valabil pentru platforma WordPress, nu si pentru Blogger. Primul pas este sa deschizi panoul de administrare. Ulterior, descarca pluginul NextGEN Gallery. El va veni in format ZIP. Nu uita unde ai descarcat fisierul. Dute din nou in panoul de administrare al blogului si acceseaza sectiunea Plugins (Module), apasa pe Ad New, iar din randul de sus acceseaza butonul Upload. Apasa pe butonul Browse si navigheaza prin computerul tau pana ajungi la locul descarcarii fisierului NextGen Gallery, selecteaza-l si apoi apasa Install Now. In acel moment modulul va fi dezarhivat si instalat, dupa care va trebui sa il activezi apasand Activate Plugin. Ulterior, in panoul de administrare va aparea butonul galeriei, la fel ca in poza alaturata.

Galerie de imaginiLa pasul urmator descarca si instaleaza pluginul wp-greet, urmand pasii descrisi mai sus. Creeaza o pagina din care vor fi trimise felicitarile, asta pentru a nu fi necesar sa creezi pagina pentru fiecare poza pe care vrei s-o trimiti. Dupa creearea paginii, titlul va fi disponibil pentru selectie. Acceseaza pluginul wp-greet si configureaz-l  la fel ca in imaginea din dreapta.

 Cum creezi o galerie?

Acceseaza modulul Gallery si apasa Add Gallery/Images. Pune un nume noii tale galerii si apoi apasa butonul Add Gallery. In acel moment galeria de felicitari personalizate va fi creata, aceasta va primi un ID pe care il vei folosi mai tarziu. Practic, vei observa ca acest ID va fi atribuit in ordine crescatoare, insa poti sa-l personalizezi mai tarziu daca doresti.

Galerie de imaginiAcum dute din nou in pluginul wp-greet, apasa butonul Gallery, in panou iti vor fi afisate toate galeriile disponibile pentru activare. Bifeaza galeriile care doresti sa fie active pentru trimitere si salveaza setarile. Ai inteles, wp-greet este construit sa interactioneze foarte bine cu pluginul NextGEN Gallery, iar in acest panou vei vedea tot timpul galeriile create, cele active sau inactive.

Pentru personalizare mai avansata acceseaza sectiunea Securitate (security) si seteaza totul dupa bunul tau plac. Acolo ai posibilitatea sa decizi pe cine lasi sa trimita felicitari de pe blogul tau, poti fi doar tu acea persoana, toata lumea sau cine doresti tu. Fa setarile necesare si incepe sa faci teste, te vei prinde foarte repede cum sta treaba. Poti utiliza un email pentru confirmarea adreselor de email valide sau false. Eu prefer confirmarea. Insa decizia iti apartine.

Daca accesezi sectiunea Logari in panou iti vor fi afisate adresele de email emitente si destinatare, data si ora la care s-a trimis imagini, adresa IP a celui care a trimis mesaje, inclusiv imaginea care a fost utilizata. Interesant, nu? Aceste logari le poti sterge sau pastra, tu decizi.Galerie de imagini

Acum te intorci la pluginul gallery si accesezi sectiunea Optiuni (options). Din panoul care se va deschide vei putea sa personalizezi aspectul galeriilor sau modului de aparitie a unei felicitari in pagina.

Cum sa pui mai multe fotografii intr-un tabel?

Pentru a putea alinia imagini pe mai multe randuri si coloane mai ai nevoie de un plugin, iar pentru asta eu recomand Websimon Tables, este simplu si intuitiv. Ce trebuie sa faci? Descarca si instaleaza pluginul exact cum te-am invatat. Ulterior acceseaza sectiunea Unelte si apoi Websimon Table. Iti va aparea un panou ca cel din imagine.

Galerie imagini

Ii dai un nume la tabela, stabileste cate randuri si coloane sa aiba si dai Add Table. Acuma ai o tabela disponibila pentru o pagina noua cu poze.

Galerie imaginiIn dreapta panoului de administrare a tabelelor tale exista butonul Edit Table Content, acceseaza si vei fi directionat pe pagina de administrare a continutului. Acuma, iti spuneam ca fiecare poza sau galerie creata cu NextGEN Gallery are un ID, el arata asa:

no images were found

sau asa

no images were found

, depinde ce numar a primit imaginea. Acel cod trebuie atasat in coloana sau randul din tabela noua. Vei observa ca si tabela are un cod scurt de genul acesta: [ws_table id=”4″]. Il poti vedea in stanga sus, in panoul de administrare a tabelei.

Dute la adaugare pagini noi, scrie titlul si apoi treci la adaugarea de continut. Introdu codul tabelei in pagina si gata, ai o pagina cu mai multe poze organizate pe randuri si coloane.

Galerie imagini in pagina noua

Cam asta-i tot. Mai sunt si optiuni de modificare a codului sursa, dar eu recomand sa nu te bagi daca nu te pricepi. Daca doresti sa intri in amanunte si sa dezvolti un astfel de proiect poti sa ma contactezi sau poti sa-mi lasi comentarii la care iti voi raspunde cu siguranta.

Sper ca te-a ajutat tutorialul meu, daca mai ai nelamuriri sau intrebari ne citim si ne raspundem. Succes la trimis felicitari personalizate de sarbatori.

12 Răspunsuri la Felicitari personalizate direct de pe blogul tau

  • Irealia spune:

    Iuhu! 🙂 Carevasăzică de-ăsta priceput îmi ești! 🙂 Bine de știut…

    • Uries spune:

      Nu ma laud si nici nu ma aplaud ca am mainile ocupate cu tastatura 🙂 Da, mai stiu si eu cate ceva, deci, da, bine de stiut, oricand, sunt aici. Sau mai incolo, depinde cum ma bate soarele in cap… In principiu pot fi bombardat cu intrebari decente, daca stiu raspunde nu ma fofilez. Sambata frumoasa mai departe.

  • elly weiss spune:

    Foarte interesant. Am insa Blogger… Dar e foarte bine de stiut 🙂
    Merci!
    Happy weekend iti doresc!

    • Uries spune:

      Si la blogger exista numeroase posibilitati sa construiesti ceva de genul descris de mine aici, insa esti destul de limitat atunci cand rulezi un blog pe o adresa gratuita. Sfatul meu pentru toata lumea a fost mereu acelasi: adresa platita. Vin cu articolul la Happy wekkend, mintenas, numai sa termin cu acest comentariu. Numai bine si, evident, Happy Weekend!

  • Alexandru spune:

    E foarte util ceea ce ai facut, normal ca e frumos sa adaugi doar adrese confirmate, nu cred ca cineva isi doreste sa primeasca ceva de care nu a auzit pana acum, nu?

    • Uries spune:

      Multumesc pentru apreciere. Da, Alexandru, adrese de email valide, ca asa este sanatos, sa stii daca acel cineva chiar exista. Duminica faina mai departe.

  • geanina spune:

    Imi place treaba asta cu felicitari 😉
    Da imi place sa primesc , mai mult….:p

  • Uries spune:

    Nu-i frumos din partea ta doar sa astepti… 🙂 Dar e dreptul tau… 🙂 Primiri numeroase de felicitari si alte daruri. Numai bine. 🙂

  • Veronica spune:

    Eu v-as recomanda un nou portal identificat in Romania kopia,ro, aici poti personaliza nu numai felicitari dar orice produse dorit, e super faina aplicatia lor!

  • Veronica spune:

    Va recomandesem un nou site identificat de mine, in care puteti sa personalizati felicitarile, un al mod de a personaliza usor aceste produse-felicitarile. Eu una mi-am personalizat asa cartile de vizita, din cate site-uri am indentificat acela e chiar la indemana mea.
    E doar o recomandare!

    • Uries spune:

      Eu vorbeam de un plugin pentru wordpress, care nu are nici o legatura cu printul offline. Mersi oricum pentru recomandare.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.