16 nov. 2016
  |   1 Comentariu

Am fost la ARS Fotografica 2016 – Arad

Pe 15 noimbrie a avut loc vernisajul Salonului Internaţional de Fotografie Ars Fotografica”Ediţia a XVI-a Arad 2016. Salonul a fost dedicat aniversării a 110 ani de la înființarea primului fotoclub în Arad. Am participat și eu și m-am bucurat foarte mult când am aflat că din cele opt lucrări trimise, patru la secțiunea color și patru la secțiunea monocrom, mi-au fost acceptate patru fotografii, una color și trei alb-negru. Bucuria mea a fost și mai mare observând că sunt mai apreciat pe fotografia alb-negru deoarece acesta este unul dintre genurile de fotografie care mă caracterizează.

De fapt, sunt și mai bucuros știind că am reprezentat județul Hunedoara alături de alți doi fotografi, Grigore Roibu și Alexandru Popa, la un moment aniversar, 110 ani de la primul club fotografic ființat în Arad.

Fotografiile care mi-au fost acceptate

a-uri-nuante

Nuanțe – secțiunea color

b-uri-incrancenare

Încrâncenare – secțiunea monocrom

b-uri-marea-inclestare

Marea încleștare – secțiunea monocrom

b-uri-zburataceala

Zburătăceală – secțiunea monocrom – fotografie care a fost și expusă la vernisaj

Fotografiile premiate

portret de calrusu_adela_oradea__y_yvis_alby_fudulu_cytylin_bucureyti__y_yperspective_in_the_carpathian_mountain_5ykucsara_tibor_bekescsaba_ungaria__y_yperspektiva_-_perspectivyynegoiyy_bogdan_craiova_y_ykatyushay_negoiyy_bogdan_craiova_y_ypatriciaypop_d-_ovi_oradea__y_yshapeyroibu_grigore_deva__y_ycopacul_de_focyrusu_adela_oradea__y_ybiserica_dintre_noriyscripciuc_nelu_arad__y_yroseysilaghi_octavian_vladimirescu_-_ysolitudeyszegedi_ferenc__targu_murey_-_ysingurytatey

Fotografiile au fost jurizate fără ca membri juriului să cunoască numele autorului sau titlul lucrării. Au participat 77 autori din 15 localităţi din România ( Râmnicu Vâlcea, Craiova, Târgu Mureş, Odorheiu Secuiesc, Arad, Oradea, Bucureşti, Miercurea Ciuc, Deva, Timişoara, Reşiţa, Vladimirescu, Bucureşti, Tomeşti, Hunedoara), dar şi din Ungaria (Békéscsaba, Gyula, Orosháza), Serbia (Novi Sad), Slovenia (Kranj)  cu 594 de fotografii (301 liber color, 293 liber monocrom).

Au fost acceptate 197 fotografii : 105 la color şi 92 la monocrom. Vernisajul, oferirea catalogului și decernarea premiilor Salonului Internaţional de Fotografie “Ars Fotografica” Ediţia a XVI-a Arad 2016 a avut loc în data de 15.11.2016, ora 18, la Sala Clio din Arad. Competiția a fost deschisă tuturor fotografilor din România sau din străinătate.

Impresii de după

Oameni primitori (așa-s arădenii), am cunoscut fotografi noi, am descoperit lucrări fotografice care m-au impresionat, am schimbat impresii, am îmărtășit experiențe comune, am stabilit noi oportunități. Fotografia e o artă și asta pentru că ea te ajută să te exprimi, să te redescoperi, să-ți faci noi prieteni, să te dezamăgești singur uneori, să te înverșunezi, să-ți stabilești noi limite, să-ți verifici prietenii, să-ți perfecționezi cel mai tare lentilă din lume, ochiul uman.

Felicitări organizatorilor de la Foto Club Arad, felicitări tuturor participanților și felicitări celor premiați. M-am simțit bine alături de voi și promit că revin și data viitoare.

Un răspuns la Am fost la ARS Fotografica 2016 – Arad

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.