5 mart. 2013
  |   4 Comentarii

Frumusetea te farmeca, uratenia te uimeste

De mii de ani atunci cand vine primavara toata natura reintra cu avant in ciclul vietii. Fiinta umana se simte mai plina de viata, mai optimista si parca isi doreste sa radieze aceasta stare spre exterior. Totul devine mai frumos, mai natural. Viata parca are alt farmec.

Din cele mai vechi timpuri femeile au fost preocupate de frumusetea exterioara. Au vrut mereu si mereu sa descopere tainele frumusetii vesnice. Farmecul unora dintre ele a declansat razboaie sau idile care au facut inconjurul lumii.

Frumosul si uratul au mers mereu mana in mana, alteori aceasta combinatie te indeamna spre analiza si introspectie. O femeie frumoasa poate deveni urata daca la interior nu e nimic de admirat. Eu cred ca poti fi plin de farmec doar daca te lasi sa fii asa. Uneori trebuie sa-ti spui din nou: Indragosteste-te de viata. O faci, dar parca ceva nu-ti iese. Simti ca trebuie sa fii ajutat, impins de la spate. Alteori te complaci si te accepti asa cum esti. Si parca e mai bine, te simti mai increzator. Lupta cu tine parca dispare ca prin farmec.

Daca ar fi sa vorbesc si despre lucruri din gama cu farmec natural as spune ca un tablou te poate impresiona prin naturaletea lucrurilor aruncate haotic din pensula sau doar prin simplitatea sa, o simplitate incrancenat de pura. Asta ma face sa imi doresc viata, sa o ador pana la sacrificiu. Pastrand gama si nota spun ca frumusetea si farmecul, trasaturile plastice, nu stau in perfectiunea exterioara, in functie de formele sculpturale, ci in desavarsirea imbinarii formelor cu comportamentul intelectual si spiritual.

Oamenii cred ca au descoperit elixirul tineretii atunci cand au gasit pe plantatiile naturale ale planetei arganul, galbenelele sau planta miraculoasa aloe vera. De fapt de mii de ani natura ne-a oferit ce-a avut mai bun pentru ca noi oamenii sa evoluam din toate punctele de vedere.

Conspiratia simturilor si goana continua dupa frumusetea naturala a dezvoltat industrii si a creat reprezentanti ai frumusetii. Modele pe care oamenii ii urmeaza si ii imita uneori. Unul dintre acestia este o romanca frumoasa, care are un farmec si o naturalete care pe mine personal ma uluieste uneori. Este vorba de Giulia, fata care a devenit ambasadoarea farmecului natural, un farmec promovat cu succes de cei de la Farmec.

Atunci cand ne nastem natura ne ofera frumusete, una naturala, pe care o putem accentua sau estompa singuri. Indreptandu-ne spre finalul vietii, tot natura ne cere inapoi darurile facute la nastere. Ca sa te indragostesti nebuneste de viata trebuie sa te accepti asa cum esti sau sa te straduiesti sa te reinventezi. Nu recurge niciodata la surogate, insa poti alege sa oferi ajutor naturii sa iti dea ce are ea mai bun pentru tine.

Exteriorul nu te face neaparat mai frumos la interior, interiorul insa te poate ajuta sa te privesti cu alti ochi. Frumustea ta mai depinde si de frumusetea din sufletul celui ce te priveste.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2013.

4 Răspunsuri la Frumusetea te farmeca, uratenia te uimeste

  • Roxana spune:

    Se spune că o femeie este frumoasă atunci când iubește și este iubită. Nu tebuie să caute miracole în jur, trebuie doar să se uite în sufletul ei.
    Eu cred că iubirea este cheia tuturor lucrurilor, doar iubind firul de iarbă, cerul albastru, cântecul păsărilor, privirile necuvântătoarelor, doar așa putem să ne iubim pe noi înșine. Iar când ne iubim cu adevărat așa cum suntem, atunci putem spune că suntem oameni.

  • Roxana spune:

    Da, chiar surprinsă de cât pot să fiu iubită. Și sper să nu mă înșel.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.