28 nov. 2016
  |   2 Comentarii

Fudulul, prostia și ursitoarele de la botezul cu mare fast

Ai observat și tu? Au apărut ursitoarele. Acum putem sta liniștiți. Viitorul copilului nostru e asigurat în proporție de sută la sută. E simplu. Duci copilul la nenea popa, el ți-l bagă în vălăul cu apă sfințită, apoi zice două vorbe de bine, îl invocă pe Dumnezeu și-l roagă să fie puțin mai atent la pruncul tău și gata, ai copilul botezat, la religia pe care tu o dorești, că, mno, tu ești șeful, adică părintele.

Gata, copilul tău a intrat în rând cu lumea civilizată. E botezat. Numai că tu, ca un părinte responsabil ce ești, decizi să nu te oprești doar la asta, vrei ceva mai mult pentru copilul tău, vrei încă din fașă să aibă un viitor asigurat, unul prosper, unul care să-i aducă glorie și recunoaștere maximă în lumea publică.

Prin urmare, ce faci? Păi contactezi ursitoarele, prin metoda modernă numită smartfon sau email. Iar ursitoarele vin. Bineînțeles, dacă cumva agenda lor indică faptul că la ora în care le dorești la capul pruncului tău există deja un alt copil care trebuie ursit ai pus-o, copilașul tău nu va avea parte de ursitoare. Ceea ce înseamnă că ești un părinte iresponsabil. Prin urmare, fă în așa fel încât să te sincronizezi cu disponibilitățile de deplasare ale ursitoarelor.

Ce fac ursitoarele moderne?

În general, ele vin în echipă, două sau chiar trei bunăciuni. Că ele, ursitoarele astea, sunt femei, și în general sunt bune, unele chiar foarte bune. Înțelegi tu ce vreau să spun.

ursitoare

Și ele vin, pregătite moral și au la ele și un catastif special în care au zicerile de ursit. Și în funcție de copil, dă banii pe care-i primesc, dă sexul și naționalitatea copilului, au diverse programe de ursit. Totuși, pentru că ele sunt bune și nebune, sunt darnice cam cu toată gloata, adică ursesc mașini scumpe și portofele pline la cam toți băieții, iar pe fete le programează să fie în primul rând vedete și cu bărbați bogați. Nu, ele nu urzesc pentru nici un copil sărăcie, lipsă de bani, urâțenie sau alte prostii pe care le găsești numai în lumea a treia. Și, în general, oamenii mai săraci nu apelează la ursitoare, ci la destin.

Nici un copil la care vor merge ursitoarele nu o să fie strungar, tâmplar, zidar, faianțar, măturător, sticlar, cu alte cuvinte, dacă decizi să plătești ursitoarele, te asiguri că pruncul tă o să fie fie foarte bogat, fie întreținut de un bogat. Toată bogăția-i în catastiful și bagheta ursitoarei. Funcționează ca o asigurare de viață, plătești 10 ani, dar când mori îți vin niște bani, mă rog, la moștenitorii tăi.

Mai concret…

Ursitoarele vin frumos îmbrăcate, ca niște ursitoare, au o baghetă ”magică” în mână și se învârt în jurul pruncului tău, după ce l-ai adus de la botezat, și spun: să fie frumos, să fie bogat, să aibă mercedes sau SUV, să stăpânească palate și bogății incomensurabile, să aibă gagici mișto sau bărbați frumoși, bogați și de casă, adică să mai ducă din când în când și un gunoi.

Cam asta fac ursitoarele. La modul general, dar, dacă tu scoți mai mulți bănuți din buzunar, vin și cu urări de genul: casă de piatră, iahturi, funcții de parlamentar sau președinte de țară, pensii speciale, sănătate maximă, deținere de companii care produc anual cât PIB-ul SUA. Mă înțelegi?

Și-acum o părere personală

Ursitoarele sunt deștepte, bravo lor că au găsit nișa și că reușesc să creeze o nouă modă și mai ales pentru că-și găsesc proștii și idioții care cred că chiloții se poartă la manșetă și că vrăbiile trebuie potcovite sau că macazul la rutele aeriene se trage din Turnul Eiffel.

În plus, prietene, cel care chemi ursitoarele să-i programeze viitorul copilului tău, nu te supăra că ți-o spun în față, ești prost. Chiar nu te supăra. Uită-te în oglindă și apoi mai vorbim.

Practic, chemând echipele de ursitoare, care tind să devină din ce în ce mai profesioniste, încurajăm și dezvoltăm prostia. De ce să chem ursitoare? Pentru spectacol? Copilul tău habar nu are de spectacolul fals organizat de tine, pentru că el doarme dus, în lumea viselor, mai ales după ce a scăpat de mâna popii care l-a băgat cu capul în vălău. Vrei spectacol? Pentru cine, pentru tine, pentru invitații la botez, pentru tine sau pentru cine? Eu zic să te mai gândești.

Nu vreau aici să arunc cu pietre în ursitoare, repet, bravo lor, vreau doar să avertizez că ne prostim din ce în ce mai tare, că o dăm în mintea copiilor în încercarea de a le crea propriilor noștri copii viitoruri false, bazate doar pe propriile noastre dorințe. Stop, mai opriți-vă.

Vreți botez cu fast? Organizați masa, plata și dansul pe lună, aducându-i pe cei de la Metallica sau pe Iron Maiden, vă asigur că o să aveți parte de un fast de se v-a scula și pruncul din cărucior și-o să spună, peltic, smectacolul ă încapă atum!

foto: zanesiursitoare.ro

2 Răspunsuri la Fudulul, prostia și ursitoarele de la botezul cu mare fast

  • vavaly spune:

    si tu acuma… zau asa. dar uite ca trebuie s o spuna cineva si pe asta :).
    am doi si nici unul n a fost ursit. o fi de bine sau …?
    acum serios vorbind mai impresionat a fost omuletul de 7 ani cand a asistat la o petrecere de botez cu ursitoare deccat cel ce era ursit. de unde am tras concluzia ca petrecerea cu ursitoare ar trebui organizata mai incolo, pe la 7 – 8 ani sa priceapa si copilul ala ceva. daca e sa fie organizata zic.

    • Parcă cu asta aș fi de acord, ca spectacol nu-i rău, dar s-o dai în urseli și urzeli în preajma unui prunc care habar nu are că există…

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.