2 feb. 2017
  |   1 Comentariu

Grațiere? Exact, e clar, cred, din nou, pe politicieni nu-i doare nici în cur de noi

Cu o lege a grațierii sunt de acord. Nu sunt, însă, de acord cu mizeria și sfidarea venită din partea partidului PSD, partid aflat majoritar la putere. De altfel, sunt convins, ferm convins, că pe guvernanți nu-i doare nici măcar în cur de români.

De fapt, eu nu cred că Partidul Comunist Român a dispărut. El a rămas și încă există. Singura schimbare s-a produs la nivel de nume. Adică, din PCR s-a transformat în PSD.

Ideea e că ieșitul în stradă nu are o finalitate benefică. Nu mai cred și îmi cer iertare românilor pentru asta. De fapt, eu cred că niciodată noi nu am ieșit în stradă, mă refer la noi toți, nu la nivel de individ, din convingeri colective proprii. Pentru unii ieșirea în stradă înseamnă fie divertisment, fie manipulare de care nu-și dau seama.

Când unele grupuri ies în stradă în mod legitim și din motive ideologice colective, intervin alții, aflați în slujba elitei politice, și ne fură protestul, adică, la un moment dat, nimeni nu mai știe de ce și pentru ce se protestează.

Românii, în acest moment, nu sunt neapărat furioși pe un partid care are un număr de membrii mult mai mare decât numărul protestatarilor aflați în stradă numai în București. Ce șanse avem? Zero. De ce? Pentru că nu suntem în stare să curățăm țara de mizeria numită politicieni.

Pumnul în gură l-am primit și eu ca jurnalist și nu am cedat decât o singură dată, și asta nu pentru că pumnul l-am primit în mod direct. Dar asta-i o altă poveste.

Da, cred cu tărie, și-o spun, chiar dacă unii mă vor înjura, că românii, cei aflați încă în România, nu sunt și nici nu vor fi în stare, cel puțin deocamdată, să dizolve un parlament, să dea jos un președinte, să bage în containerul de gunoi un membru al guvernului.

Revin la Guvern și la mizeria din Guvernul actual. De fapt, treaba-i simplă. O lege a grațierii este necesară, uneori, și așa cum au făcut și alte țări, ar trebui să dăm și noi una. Dar, repet, o LEGE, nicidecum o Ordonanță dată peste noapte. Guvernul nu reprezintă poporul, Parlamentul reprezintă poporul, deci, Parlamentul ar trebui să voteze în numele poporului. Guvernul execută, guvernul este numit, nu ales de popor.

Prin urmare, Guvernul nu are voie să ia decizii istorice în numele și voința poporului. Da, în pușcării se întâmplă nedreptăți, în pușcării stau unii ca la Auschwitz, da, ținem în pușcării oameni care puteau fi reeducați și fără să-i ținem în pușcării, pe banii publici foarte mulți. Ne spun și alții că avem nevoie de grațieri. Însă, însă, stimați nesimțiți aflați în Guvern, nu voi trebuie să emiteți judecăți de valoare în privința unui act de grațiere.

Și ca să fie clar, să nu fiu interpretat greșit. Nu sunt de acord în acest moment cu Ordonanța grațierii pentru că ea a fost gândită în primul și-n primul rând pentru politicienii aflați în pușcării și pentru politicienii care ar urma să ajungă în pușcării. Acea ordonanță nu a fost gândită pentru hoți, tâlhari, criminali.

Să te întreb ceva, ce a făcut Avocatul Poporului legat de mizeria aceea de Ordonanță? NIMIC. Tace ca peștele. Și tace pentru că e un vierme ordinar fără nici o valoare, pentru că pute chiar și costumul de pe el, pentru că, de fapt, e un Cioarbea (n-am greșit). De fapt, ce înseamnă în momentul acesta Avocatul Poporului? Pentru popor, evident? NIMIC! Ah, poate înseamnă ceea ce spunea Cristian Tudor Popescu, o ilegalitate, amicul hoților, avocatul hoților aflați la guvernare.

Nu spun că nu ar trebui să ieșim în stradă. Ba da, trebuie să ieșim în stradă, și ar trebui să ieșim mai des. Dar, nu prea cred că vocea poporului român mai reprezintă ceva. Corzile noastre vocale au fost alterate în timp. Sunt foarte puțini români aflați încă în România care mai au curajul și rațiunea necesară pentru a ieși în stradă și mai ales pentru a merge până la capăt, adică până la înlăturarea definitivă a disprețului venit din direcția celor aleși sau mai puțin aleși. Mi-ar plăcea să mă înșel, sper, de fapt, din tot sufletul, să mă înșel.

Și încă ceva. Ai observat că protestele încep întotdeauna la București? Ai observat că în alte orașe protestatarii lipsesc cu săvârșire? Și încă ceva, sunt curios, câți din cei care au ieșit în stradă au și votat, votat, repet, nu cu cine au votat.

Pentru cei care nu au fost la vot și acum sunt în stradă protestând pentru un ceva pe care poate nici măcar nu-l înțeleg, am o singură vorbă: sunteți fraieri și sper să aveți remușcări. Dar dacă tot sunteți acolo, vă admir.

Pentru că se taie pădurile din România nu ieșim în stradă. Spaniolii au ieșit în stradă pentru că autoritățile au cheltuit 3 milioane de euro pentru vizita Papei.

Actualul Guvern a făcut ce-a făcut pentru că știe că noi, românii, nu mai avem forță, nu mai avem voce, nu mai avem rezistență. O să obosim, o să fim alungați încet, încet din stradă, pentru că suntem oameni, români și pentru că unii se ocupă deja de noi.

Am fost manevrați din nou. Dar, sper, totuși, ca președintele Klaus Iohanis, cel pe care eu personal nu-l prea plac, să nu cedeze și să facă demersurile necesare pentru ca mizeriile de la Guvern să dispară, să fie trase la răspundere, să demareze acțiuni chiar de dizolvare a PSD, dacă asta e necesar.

În încheiere vreau să mai spun asta. Oameni buni, cei care sunteți în stradă și cei care încă nu sunteți în stradă, vă rog, vă implor să nu mai cedați, gata, EU M-AM SĂTURAT SĂ MĂ TOT SATUR. Săturați-vă și voi. Știu, cam toate protestele noastre au fost în timpul iernii, și asta pentru că așa au fost gândite acțiunile de masacrare a României. Da, ai observat și tu că noi ieșim în stradă doar în timpul iernii?

Și nu vă lăsați manipulați, nu-i lăsați pe unii să vă fure ideea, nu cedați, rezistați. Nu-i lăsați pe unii să vă deturneze de la ideea de democrație.

Și în final mai spun asta: dacă acele acte normative vor intra în vigoare în România zilelor noastre se va legifera HOȚIA. Adică, eu, tu, el, ea, vom putea fura ca nesimțiții. Și când mai ieșiți la vot, și sper să ieșiți în număr maxim, nu mai votați după ureche, pentru că altfel o să vină ziua în care guvernanții, politicienii în general, vor ieși la balcon și ne vor arăta două degete care înseamnă o mare muie.

P.S. Asta-i pentru cei din Guvern: dacă cumva vreodată o să pornească un război și voi avea o armă în mână vin direct la voi și nu, nu o să vin să vă salut, o să vă bag țeava pe gât și-o să trag cu o plăcere maximă. Cam atât. Încă ceva: sunteți niște jeguri umane, da, cu voi vorbesc, cei din Guvern. Mizeriilor. O s-o rog pe mama, care are o pensie de rahat pentru că pe voi vă doare fix în cur de asta, să vă blesteme pe patul de moarte, o să am grijă să fac o listă specială cu numele voastre.

Românie, trezește-te, România, gata, rezistă, stai în stradă, ieși în stradă! Gata, trebuie să facem curat, trebuie să ne recuperăm țara, istoria, identitatea.

Și una pentru Dragnea, specială: Dragnea, nu uita, pușcăria chiar te vrea și sper să se întâmple chiar așa, vierme ordinar ce ești!

Un răspuns la Grațiere? Exact, e clar, cred, din nou, pe politicieni nu-i doare nici în cur de noi

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.