19 feb. 2013
  |   Nu sunt Comentarii

Haine pentru cai

Cum si de ce sa imbraci un cal? La intrebarea asta poti raspunde doar asa: degeaba sau din amuzament, nu-i asa? Am vazut pisici imbracate cu haine croite special pentru ele, am vazut caine imbracat in Mos Craciun si babe care au mers la veterinar pe motiv ca patrupedul lor nu se mai urineaza langa cismeaua de apa de pe strada. De fapt ceea ce spun eu aici nu este o noutate pentru nimeni. Cred.

In jurul cainilor folositi pe post de animale de companie s-a dezvoltat in ultimii ani o intreaga industrie. Pogi gasi in comert de la haine de ocazie pana la gene false pentru caini. In plus, daca ai chef si bani poti vizita un salon de infrumusetare special pentru animale de companie. Nu am nimic cu nimeni si nici cu cainii vagabonzi sau “stilati”.

Haine pentru cai? Exista asa ceva? Se preocupa cineva in mod serios de treaba asta? Se pare ca da. Unii, din plictiseala s-au apucat de crosetat pulovere pentru ponei, ca de, sa crosetezi o bluza pentru un cal de curse deja este prea mult.

Vazand doi cai frumosi incorsetati in doua pulovere armonios impletite cu andrelele pentru cabaline, mi-am propus sa merg pe fir, pentru a descoperi o prezentare de haine pentru cai de rasa. Probabil ca au mai existat si altele, insa cea mai recenta prezentare de moda de acest gen a fost chiar anul trecut, prin martie, cand o casa de moda din Costa Rica si-a propus sa nu mai imbrace femei sau barbati, ci cai. Stirea a fost publicata si de Antena 1.

Oare cat va mai dura pana cand vom vedea muste coafate si pureci crosetand chiloti pentru tantari, sau vaci incaltate in pantofi cu tocuri de 10 centimetrii? Eu cred ca nu lumea a innebunit, ci eu care indraznesc sa scriu despre astfel de subiecte. Sau caii vor cu tot dinadinsul sa moara cand vor cainii?

M-am decis, imi voi cumpara un caine din rasa ciobanesc german, mascul, si voi comanda pentru el numai costume de la Hugo Boss si bijuterii de la Cartier. Voi merge la un bijutier si voi da comanda pentru o lesa tintuita toata cu Cristale Swarovski, pentru a fi in pas cu moda macar vreo doua luni. Si ca sa nu fiu mai prejos, ii voi pune numele de Bou’, pardon, domnul Bou’.

Pentru mine este foarte clar, in vremurile astea de criza mondiala unii mor de foame iar altii croseteaza haine pentru cai, altii isi schimba sexul, in timp ce altii traiesc doar pentru el. Nu am scris articolul asta pentru ca m-ar fi socat cumva faptul ca un cal poate fi imbracat cu bulendre, intr-o lume anormala nu pot trai decat oamenii normali… Sau invers? Nu conteaza, intelegeti voi ce vreau sa spun.

In alta ordine de idei protestez pasnic prin acest articol fata de persoanele care imbraca diferite tipuri de animale. Nu-mi sariti in cap, am dreptul la o parere si mi-o exprim acum si in scris, pentru ca verbal deja m-am plictisit s-o fac. Nu acuz, nu condamn pe nimeni, acest drept nu il am, cred doar ca un animal a fost lasat de Dumnezeu cu tot ce trebuie pentru a fi aparat de frig, ploaie si vant. Daca tu decizi sa il imbraci pe motiv ca tie personal iti este frig, este deja o chestiune care face parte din anormal. Adica, tu care te declari un credincios si-un religios pui la indoiala perfectiunea lucrarii creatorului?

Epoca hainelor pentru animale ar putea lua sfarsit, ceea ce ar insemna un dezastru de proportii pentru industria de profil. Organizatia nonguvernamentala RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) anunta prin 2009 ca va da in judecata pe toti proprietarii de animale de companie care exagereaza cu imbracatul cainilor sau a altor animale, desi sunt convinsi si ei ca la cateva ocazii se poate pune o haina pe animal. Personal nu cred ca RSPCA poate vedea ce sutin poarta pisica mea, asta in cazul in care nu ma falesc cu poza ei pe Facebook. Cred ca am sa-mi cumpar si-o broasca raioasa si am s-o deghizez in mireasa care il asteapta pe Fat frumos s-o transforme inapoi in printesa.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.