25 ian. 2016
  |   1 Comentariu

Hostgator îți bagă pumnul în gură când îți crește traficul

Am avut acest domeniu, www.uriesblog.ro, până în 22 ianuarie 2016, găzduit pe Hostgator. Parteneriatul a durat aproape trei ani. În câteva ore m-am decis să mă mut pe xServers, fără să mai las loc de bună ziua, fără să mai anunț pe nimeni, făcându-mi bagajele pe furiș și în mare grabă. De ce?

Când venea termenul de plată Hostgator mă păsuia 10 zile. Foarte bine, nimic de zis. Primeam emailuri și eram atenționat că a venit vremea plății. O dată, de două ori, de trei ori. Dacă uitam să plătesc eram închis. Gata, vizitatorii nu mai vedeau nimic pe uriesblog.ro. Desigur, era normal. Sunt serverele lor, dacă vrei hosting pe ele trebuie să plătești.

Numai că, numai că, eu am observat ceva, în timp, și nu mi-am explicat nicicum despre ce este vorba până în ziua de 22 ianuarie anul în curs. Când îmi creștea traficul mai mult simțeam că ceva nu e bine. Blogul se încărca greu. Inclusiv în panoul de control de pe WordPress simțeam acest lucru. Măi să fie, mi-am tot spus. Am optimizat tot ce se putea optimiza. Tot așa. Am schimbat tema, am eliminat pluginuri, m-am limitat la fotografii cât mai puține și cu rezoluție cât mai mică, am renunțat foarte mult la jpg-uri. Tot așa. Când îmi creștea traficul mai tare apăreau niște frâne pe care eu personal nu le-am instalat niciodată.

Pe sec dacă era blogul meu și aveam trafic peste 4000 de vizitatori frână, frână. Măi să fie, mi-am tot repetat. Ce naiba să fac? Să-mi cumpăr server privat? Să-mi măresc traficul plătind mai mulți bani? M-am uitat în contul de pe Hostgator. Trafic nelimitat. Bă, ești prost, mi-am zis din nou.

Scriu articolul despre istoricul RCA. Un articol care a bătut la cur cam tot ce se putea bate. În acest moment sunt peste 4000 de distribuiri pe facebook. Desigur, aproape toată lumea a ajuns să aibă în proprietate o mașină. Desigur, toată lumea vrea să plătească asigurarea RCA la un tarif cât mai mic, desigur, toată lumea vrea să-și păstreze istoricul RCA. Normal că acel articol a generat cel mai mare trafic de pe uriesblog.ro, 10.955 de afișări, 9.920 de vizitatori unici, 10.118 de vizite, și toate astea într-o singură zi, a doua zi după ce a apărut articolul. Urcasem pe locul 6 în clasament bloguri pe România.

locul10 locul6

În următoarea zi ce constat? Traficul scădea vertiginos și blogul se încărca nu greu, ci foarte greu. În plus, apăreau mereu erori, ba de una, ba de alta. Băi, zic, ceva nu-i bine. Mă apuc de cercetat coduri, pluginuri etc. Îmi sun prietenii mai specialiști ca mine. S-ar putea să fie vorba de o hăcuială, îmi zice ba unul, ba altul. Hai să eliminăm una alta, poate ceva nu mai funcționează cum trebuie. Nimic, nici o schimbare. Blogul devenise o corvoadă, un ceva care parcă o luase razna.

Hai să vorbim pe chat cu Hostgator, zic. Și vorbesc. Poate o fi de la ei, poate au fost ei hăcuiți. Răspuns, după 20 de minute de așteptare: noi am pus limite, noi v-am instalat frâne la trafic pentru că am observat că ați început să creșteți prea mult. What? Ce? Bă, ești prost? Adică eu mă strădui să cresc traficul și tu îmi dai în cap din prima? Păi nu puteai să mă atenționezi, să-mi trimiți 3 emailuri timp de 10 zile și să-mi spui vere, mai ho cu traficul ăsta, dacă vrei ceva și mai profi trebuie să plătești în plus?

Poftim? Așa deci? Când vine vorba de plată poți să mă păsuiești, dar când vine vorba de trafic îmi bagi pumnul în gură automat? Mno bine, am zis. Deci nu-i vorba de hăcuială, nu-i vorba de încărcat blog prea mult, e vorba de Hostgator, partenerul meu online de 3 ani, care îmi bagă sula-n coaste ca să-i dau mai mulți bani dacă vreau trafic mai mare, deși în condițiile de parteneriat scrie clar: TRAFIC NELIMITAT.

Desigur, zic, mă mut. Îmi iau jucăriile și plec acum. Mâine dimineață voi fi pe xServers. Și asta am făcut. În 23 ianuarie, de ziua mea, eram deja pe xServers. Mi-am mutat și trafic și cele patru domenii care le aveam pe Hostgator. Merge bine, am instalat tot felul de pluginuri să testez viteza de încărcare a blogului. Totul funcționează perfect. Iar ca și reclamă, deși nu este vorba de un articol reclamă, dar este blogul meu și pot să scriu și asta. xServers au departament tehnic non-stop. Nu te enerva dacă îți pică siteul. Sună la ei și ești ca și rezolvat.

Ți-am scris ca să iei și tu aminte. Dacă ai un site de patru pagini, trei articole și cinci poze, cumpără hosting de la Hostgator, dacă vrei să ai cu cine să comunici și ai un blog sau site cu mii sau sute de mii de articole și reclame cumpără de la xServers. Numa’ zic.

Un răspuns la Hostgator îți bagă pumnul în gură când îți crește traficul

  • […] Începând cu data de 1 octombrie 2017, istoricul de daunalitate la asigurarea RCA se va acorda și considera în baza numelui și a CNP-ului. Adică, firmele de asigurări nu-ți va mai calcula bonusul malus în baza unei serii de șasiu, adică pe cel a unei mașini pe care probabil că ai vândut-o deja. Despre sistemul bonus malus și istoricul unui proprietar de mașină din România am mai vorbit aici. Atunci am constatat că foarte multă lume nu știa ceva foarte important și anume că istoricul asigurărilor RCA se poate păstra chiar dacă îți vinzi mașina. Acel articol a bătut un record, în 2 zile a crescut la peste 40.000 de vizite și a avut în final peste 4.000 de distribuiri. În plus, foarte multe siteuri de știri mi-au preluat informația și mi-au distribuit-o. Acel articol a devenit viral în numai două zile. Atunci m-am hotărât să-mi schimb și firma de hosting. Dar am scris și despre asta aici. […]

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.