11 nov. 2013
  |   1 Comentariu

In America poti sa visezi la orice

Americanul nu are o istorie la fel de profunda si de autentica ca a romanului sau ca a rusului, spre exemplu. In America de astazi exista cetateni care au ADN compus din aproape toate natiile pamantului. In trecut, teritoriul SUA era ca un magnet. Acolo isi doreau toti sa plece, pentru ca acolo legile si planurile de viitor iti permiteau sa visezi la aproape orice. Adevaratii americani sunt probabil acei razboinici din paduri care au fost macelariti pentru ca s-au impotrivit in fata progresului omenirii. Astazi America este privita ca un mare imperiu care domina civilizatia si democratia de pe planeta. Sa fie oare chiar asa?

Indiferent ce a fost, ce este sau ce va fi America, supranumita tara tuturor posibilitatilor, ea reprezinta o destinatie speciala pentru toti ceilalti participanti la viata de pe aceasta planeta. Multi isi doresc sa munceasca acolo sau chiar sa devina cetateni adoptati care sa stea drepti la auzul imnului american. Altii viseaza sa viziteze Marele Canion, sa se joace in Disneyland, sa paseasca pe urmele celebrilor actori de la Hollywood sau doar sa stea cateva clipe chiar in mijlocul orasului Washington, D.C. si sa manance un hot-dog de la o toneta de strada tipic americana.

Cetateanul american este patriot

Indiferent de culoarea pielii, de religie, de tara de provenienta, orice individ cu cetatenie americana, nascut si crescut intr-unul dintre orasele din SUA, trepideaza la auzul imnului national sau chiar saruta drapelul ori de cate ori are ocazia, la diverite evenimente nationale. Asta ne dovedeste ca pe acel taram oamenii sunt patrioti si nu le este rusine sa o spuna. Asta comparativ cu alte natii de oameni care nu stiu nici macar un singur vers din imnul propriei tari in care traiesc.

Visul american din visele mele

Vise am si eu, la fel ca si tine. La visul american am visat si eu, idem, la fel ca si tine. Evident, visul meu american nu seamana cu al tau. Tu poate vrei sa pasesti doar in locurile unde trecatorii sunt multi, colorati si preocupati sa faca bani. Eu as vrea sa experimentez cat mai multe oferte turistice pentru taramul celor trei americi. Nu este usor insa sa ajungi acolo, dar nici imposibil nu este. Depinde de cat de puternic este visul fiecaruia si de staruinta in a-ti indeplini visul. Visul meu in imagini arata cam asa.

Walt_Disney

Walt Disney, locul unde cred ca toata lumea ar dori sa ajunga, mai ales copii.

Metropola New York, orasul unde varful cladirilor parca pleaca din nori. daca te uiti in sus ai impresia ca avioanele fac jaloane printre varfuri de zgarie-nori. Nu imi plac inaltimile, pentru ca raul de inaltime ma doboara, insa curaj tot mi-as face sa me uit in jos de pe un bloc cu 20 de etaje.

Metropola New York, orasul unde varful cladirilor parca pleaca din nori. Daca te uiti in sus ai impresia ca avioanele fac jaloane printre varfuri de zgarie-nori. Nu imi plac inaltimile, pentru ca raul de inaltime ma doboara, insa curaj tot mi-as face sa ma uit in jos de pe un bloc cu 20 de etaje.

Marele Canion pare ceva dintr-o alta lume. Un loc urias in care omul devine atat de mic. Daca nu ma crezi incearca sa-i distingi fata unuia dintre turistii aflati in stanga sus.

Marele Canion pare ceva dintr-o alta lume. Un loc urias in care omul devine atat de mic. Daca nu ma crezi incearca sa-i distingi fata unuia dintre turistii aflati in stanga sus.

Glen Canyion, un pod de pe care daca ai sari, cu o coarda legata de picioare, te-ai cam plictisi pana jos. Daca ai ocazia sa faci asta vreodata te sfatuiesc sa-ti iei o carte, cu siguranta un capitol ai reusi sa-l dai gata pana ai ajunge la baza podului.

Glen Canyon, un pod de pe care daca ai sari, cu o coarda legata de picioare, te-ai cam plictisi pana jos. Daca ai ocazia sa faci asta vreodata te sfatuiesc sa-ti iei o carte, cu siguranta un capitol ai reusi sa-l dai gata pana ai ajunge la baza podului.

Hollywood, cartierul orasului Los Angeles, California, SUA. Locul unde o faimoasa comunitate de oameni din industria cinematografica traieste pe picior mare. cred ca oricine si-ar dori sa mearga pe strada si sa se loveasca din greseala de Sandra Bullock sau de Jennifer Aniston.

Hollywood, un cartier al orasului Los Angeles, California, SUA. Locul unde o faimoasa comunitate de oameni din industria cinematografica traieste pe picior mare. Cred ca oricine si-ar dori sa mearga pe strada si sa se loveasca din greseala de Sandra Bullock sau de Jennifer Aniston.

O luna macar daca as avea ocazia sa stau in America as face aproape tot ce mi-ar trece prin cap: as vinde ziare, m-as face vanzator ambulant de hot dog pentru o zi, noaptea m-as plimba pe strazi si pe poduri si as face sute de fotografii. Insa cel mai mult mi-ar place sa ma plimb printre orasele decor pe care le-am vazut in filmele preferate. In plus, pe Nicolas Cage as vrea sa-l intalnesc neaparat, l-as vana pe strazi ca un paparazzi daca ar fi nevoie.

America pentru studentii eminenti

Nu multi stiu ca exista programul work and travel care le permite studentilor la zi sa viziteze si chiar sa lucreze in SUA pe perioada vacantelor. Daca vrei sa vezi America pune-te cu burta pe carte, fii la zi, si acceseaza CND Turism. Vei avea ocazia sa intalnesti studenti americani, sa experimentezi diverse moduri de viata din America, sa lucrezi sau chiar sa calatoresti in diverse orase din SUA.

Cum arata visul tau american?

Personal sunt curios sa aflu cum arata visul vietii tale pe taramul fagaduintei. Ce oras sau ce zone ale SUA ai vrea sa vizitezi? Ce anume te atrage la americani? Ai raspunsuri la aceste intrebari? Lasa-le mai jos printr-un comentariu. Nu-i obligatoriu, insa daca o faci poate chiar iti descoperi/redescoperi motivul pentru care ai dori sa vizitezi tara impartita in trei americi.

In plus, pentru o statistica pe care o urmaresc de mult timp, mai ales ca sunt un cinefil inrait, iti pun la dispozitie un sondaj de opinie cu o singura intrebare. Lasa si tu un raspuns. Rezultate si pareri vei gasi chiar aici.

Un răspuns la In America poti sa visezi la orice

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.