15 feb. 2016
  |   Nu sunt Comentarii

Încălțămintea de valoare îți oferă încredere în tine

Spune-mi cu ce te încalți ca să-ți spun cum îți miros sau arătă picioarele. O zicală bună și la capitolul încălțămintea pe care o porți. Călcatul în străchini ține și de pantofii, adidașii, bocancii cu care calci. Iar pașii te pot duce uneori doar până unde vor mușchii încălțărilor tale. O știu din proprie experiență.

Sunt un mare iubitor de munte. Prin urmare știu că nu poți să pășești pe munte oricând, oricum, când vrei tu. Muntele îți cere un soi de respect pe care în mod obligatoriu trebuie să-l oferi, altfel riști să rămâi definitiv pe munte, riști să plătești tribut cu viața ta.

Muntele te obligă să te îmbraci și să te încalți doar cu echipamente speciale. Nu poți urca pe munte cu pantofi de lac și cu tocuri de 10 țanti, clar. Când vine vorba de urcat pe munte este indicat să îți îndrepți atenția spre încălțăminte rezistentă, potrivită, de valoare, comodă, de marcă dacă se poate, chiar dacă scoți mai mulți bani din buzunar. Vorba aia, dai un ban dar stai în față. Și nici nu riști la maxim să ajungi hrană lighioanelor de pe munte.

Sunt pasionat și de fotografia landscape, așa că de foarte multe ori mă regăsești pe dealuri sau munți. Ori eu nu fac rabat de la calitate când vine vorba de pășit prin locuri sălbatice. Pentru că un pas greșit, o încălțăminte care nu-mi oferă siguranță și încredere în mine, îmi pot strica toate planurile.

Așa că mă orientez spre bocanci mai scumpi, rezistenți, comozi, de marcă, iar una dintre mărcile mele preferate este Columbia, iar perechea de care trag acum a costat peste 400 de lei. Scumpi, știu, dar merită, crede-mă. În curând se pare că mă vor lăsa și va trebui să-mi achiziționez altă pereche.

Iar când va veni vremea cred că am să experimentez încălțămintea de la Salomon. Am văzut cum se comportă această marcă și pe munte și vara și la alergat și pe ploaie și pe zăpadă. O pereche de adidași de la Salomon poate ajunge chiar și la 600 de lei. Jumătate dintr-un salariu minim pe economie. Da, dar dacă nu-ți permiți astfel de luxuri mai bine stai acasă, te rezumi la hobby-ul cu aranjat chibrituri pe covorul din sufragerie.

Anumite sporturi cer sacrificii, atât financiare cât și fizice. Și nu ai de ales, ori te aliniezi, ori nu te apuci. Pentru că așa cum nu poți să joci tenis de câmp fără rachetă, tot așa nu poți să urci pe o stâncă încălțat cu pantofii de la nuntă.

Și încă ceva, dacă tot te decizi să-ți cumperi încălțăminte scumpă, dedicată anumitor activități, nu-ți bate joc de ea. Citește și respectă instrucțiunile înainte să te încalți. Un bocanc de munte nu se spală, nu se usucă și nu se depozitează oricum, la întâmplare. Nu-i trata ca pe niște bocanci, acordă-le atenție ca unor prelungiri ale propriilor tale picioare. Astfel te vor sluji mult și bine. Tu ce bocanci porți când te duci la munte?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.