11 iun. 2016
  |   Nu sunt Comentarii

Încep românii să vadă tricolorul cu alți ochi

Pentru că a jucat România cu Franța în meciul de deschidere a campionatului EURO 2016 am simțit nevoia să scriu din nou despre România, români, drapelul țării mele. Pe Stade de France am luat bătaie la un gol diferență, numai că în inima a milioane de români echipa României a fost ”legiunea străină” care a înspăimântat pe milioanele de francezi care s-au aflat pe stadion sau în fața televizoarelor.

Românii încep să privească altfel spre România, spre drapel, spre ideea de patriotism și gânduri colective pozitive. La meciurile de fotbal din campionatele mondiale sau europene începem să avem lacrimi în ochi atunci când tricolorul iese învingător din duelurile sportive.

La alegeri, deși încă mai gafăm în moduri surprinzătoare și ridicole, măcar mergem la vot și sancționăm corupția, furtul de identitate și tentativele de fraudare.

Ne mobilizăm atunci când vine vorba de viața conaționalilor noștri, îi divulgăm din ce în ce mai mult pe hoții transformați peste noapte în politicieni binevoitori și cinstiți.

Ne educăm copii în direcția ideii de patriotism, reacționăm din ce în ce mai mult atunci când o țară sau alta arată cu degetul spre noi, îndrăznim tot mai mult să schimbăm ceva măcar la nivel de individ.

Părerea mea este că în România se întâmplă ceva, că românii încep să-și piardă răbdarea și să treacă la fapte. Eu cred că românii au început să-și revină din amorțeală. Punct. Hai, România!

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.