12 feb. 2016
  |   Nu sunt Comentarii

Învață să faci lucrurile care nu-ți plac, restul vine de la sine

Unele lucruri le faci cu plăcere, altele din nevoie sau din încercarea de a experimenta ceva nou. Cele mai grele de făcut sunt cele care nu-ți plac, cele care îți plac parcă se fac singure. Ai observat și tu acest lucru? Cel mai greu lucru din lume este să mergi înainte chiar dacă ai căzut. Cel mai ușor lucru din lume este să renunți. E greu, gata, nu pot, nu știu, renunț. Și gata, totul a revenit la ușor.

Mă conversam cândva cu o colegă bloggeriță și din vorbă-n vorbă cu ea mi-am dat seama că femeia aceea trăiește să experimenteze, să învețe, să corecteze, să aducă un plus de valoare lumii, să rezoneze cu universul, să ajute, să transforme negativul în pozitiv, să meargă numai înainte oricât de greu ar fi drumul.

Lucrurile care ne plac nu sunt simple, unele sunt la fel de grele ca cele care nu ne plac. De fapt totul devine complicat doar în mintea noastră. Dacă nu vrei să înveți să faci și lucrurile care nu-ți plac s-ar putea să-ți pară totul mai complicat decât este.

Desigur, ar fi minunat să facem doar ceea ce ne place, numai că acest lucru nu cred că este posibil. Ca să înveți să te dai cu bicicleta trebuie mai întâi să-ți julești de câteva ori genunchii. Pentru a învăța să scrii trebuie mai întâi să desenezi bastonașe, puncte, codițe, linii și alte bazaconii.

Ca să înveți să faci fotografie mai întâi de toate trebuie să arunci la coș sute și mii de rebuturi. Un fotograf celebru spunea că nu ești fotograf până nu ai făcut cel puțin 10.000 de fotografii. Ca să înveți să te dai cu mașina s-ar putea ca mai întâi să pici la examenul de oraș. Ca să înveți care-i adevărata valoare a banului s-ar putea ca mai întâi să pierzi câteva milioane de lei fără să realizezi nimic din ceea ce ți-ai dorit de fapt.

Chiar dacă ai ales să trăiești o viață simplă, în munți, singur, la o cabană dintr-o pădure, trebuie să înveți să-ți procuri apa, hrana, să tai lemne, să-ți confecționezi haine, să te adaptezi la mediu, la singurătate, la mersul naturii din zonă. Abia apoi vei putea spune că lucrurile sunt simple, plăcute, întocmai dorințelor și aspirațiilor tale.

Pricepi? Da, în principiu totul devine simplu. Numai că nu trăim în principiu, ci în realitate.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.