26 nov. 2013
  |   12 Comentarii

Invinsul isi rezerva esecul, invingatorul se bazeaza pe atitudine

Nu ma plang, spun doar ca incerc in acest moment sa-mi creez o atitudine potrivita pentru un obstacol foarte greu, o atitudine de invingator, de om care se bazeaza doar pe succes. E greu, doare sa ma motivez, gandindu-ma la hopurile la care voi fi supus, dar trebuie s-o fac. Stiu ca pot sa ma inving chiar si pe mine in caz ca vreau sa cedez. Stiu ca ochii mintii vad uneori mai mult decat trebuie. Insa mai stiu ca toata viata mea am fost un invingator si ca mi-am doborat cateodata chiar si propriile recorduri. Am s-o fac din nou. Instinctul de luptator nu ma lasa sa ezit sau sa nu-mi creez atitudinea potrivita. Recomand ca cele scrise aici sa fie citite si vizualizate pana la capat.

Critica este distructiva, succesul nu are corespondent in asa ceva

Nu ma incurajeaza nimeni, desi as fi fericit s-a aud macar un simplu POTI din partea celor care stiu la ce probe voi fi supus. Dimpotriva, unii ma critica, ca si cum critica ar fi constructiva. Nu, inaintea oricarui concurs, obstacol al vietii sau rascruce de drumuri critica nu va fi niciodata constructiva, ci distructiva. Dar nu vreau sa aud critici, asa ca imi astup urechile si ma uit inainte. Ma uit fara sa vad, deoarece inchid ochii si nu ma gandesc decat sa dau din mine tot, mai ales tot ce-i mai bun. Atat. Restul nu conteaza.

Succesul este abilitatea de a trece de la un eşec la altul fără pierdere de entuziasm. Winston Churchill, politician, scriitor şi jurnalist.

Succesul nu este limitat

Pot s-o fac. Sunt motivat. Esecul nu inseamna decat o treapta in plus spre succes. Merita sa lupt pentru o singura clipa in care succesul apare in toata maretia lui. Sunt dispus sa-mi pierd viata doar luptand. Daca abandonez lupta devin un ratat, iar ratatii sunt slabi si neputinciosi. Societatea nu-i vrea pentru ca nu sunt buni la nimic. Trotuarul amiezii este plin de ei. Sunt mii si milioane de santuri sapate de ratati si anonimi, care merg de la un punct la altul toata viata fara sa mai aiba speranta in suflet, vise sau teluri de indeplinit.

Doare, stiu, sufletul imi plange, asteptarile sunt taioase ca un brici, insa tocmai din acest motiv succesul va face ca tot ce a fost greu sa para ceva normal pentru a ajunge la finalul fericit. Trebuie sa fac inca un pas si inca unul. Ii voi face, indiferent cat de tare voi da cu capul de pamant. Daca nu voi muri, inseamna ca pot sa mai duc in spate inca un esec.

Esecul doare uneori, dar nu ucide

Daca esti pornit deja pe un drum, nu renunta decat daca puterile te lasa definitiv. Indiferent ca ajungi pe alt loc decat cel la care ai visat trage de tine pentru a ajunge la final. Iti vei aduce aminte de acele momente. Ele vor deveni motivante pentru tine toata viata. Vei invata o lectie care te va anima ori de cate ori iti va fi din nou greu. Chiar daca doare nu te da batut. De multe ori succesul inseamna multa durere. Succesul obtinut fara lacrimi, sudoare, dorinta de a ajunge printre invingatori acela nu este succes. Este doar un vant plapand de primavara.

Doreste-ti succesul in fiecare zi

Antreneaza-te pentru succes in fiecare moment al vietii tale. Nu pierde din vedere faptul ca iti doresti sa fi un invingator. Daca te antrenezi doar pentru statutul de ratat atunci esecurile te vor nimici imediat. La prima lovitura vei cadea si vei deveni un mare eu anonim, ratat si mai ales un mare vulnerabil la probele pe care viata le rezerva oricui, necontenit si fara doar si poate. In fiecare zi trebuie sa te trezesti cu atitudine de campion, de om care isi doreste ca in scurta viata pe acest pamant sa aiba succes. Adica sa duca la indeplinire ceea ce isi doreste si mai ales ceea ce si-a propus. Tu esti un invingator in fiecare zi?

Succesul vine doar dupa ce tu crezi total in tine

Oamenii pot sa nu dea doi bani pe tine, in acelasi timp viata te poate lovi cu inversunare, aratandu-ti parca ca nu te vrea. Tu ce atitudine ai? Cum te vezi tu pe tine? Inainte sa ii vrei schimbati pe altii nu crezi ca ar trebui sa te intelegi pe tine?

Succesul in prezent, trecut si viitor

In trecut nu poti avea succes, decat daca el a existat. In viitor poti avea succes daca iti doresti asta mai tare decat toti ceilalti care isi doresc acelasi lucru. In prezent succesul se numeste stare de spirit de varf. Vrei asa ceva? Dar timpul, timpul care trece, care este masurat de ceas, cum il evaluezi? Nu conteaza pentru tine cateva minute, secunde sau chiar milisecunde? Nu conteaza ce faci in prezent asteptand un alt moment care pare sa nu mai vina? Timpul este cea mai pretioasa valuta a tuturor timpurilor. Ai ocazia sa o convertesti sau sa o schimbi o singura data, in rest este doar trecut irecuperabil.

Articol dedicat mie in primul rand dar si tuturor celor care cred ca traiul pe pamant e doar agonie. Succes tuturor, ca tot vorbeam de succesul nostru cel de toate zilele.

12 Răspunsuri la Invinsul isi rezerva esecul, invingatorul se bazeaza pe atitudine

  • MARIANA SELIUC spune:

    Iti doresc tot binele din lume si „puterea care intrece normalul „ca sa faci fata cu succes luptei continue pe care o duci si ai pentru cine ,doar ai o minune de fata .Ai dreptate traiul acum pe acest pamant e doar o agonie dar daca avem si cel mai mic motiv sa luptam merita .Ai simtit ca ti-au slabit vreodata puterile ? Sau te-ai confruntat cu-n esec ?Eu imi spun :”Un sut in fund ,un pas inainte „.Deci esecurile trebuie sa ne dea elanul de a merge inainte chiar taras uneori .Apropo stii cum se incurajeaza sportivii ?”Capul sus si pieptu-n fata „!
    SUCCES !

    • Uries spune:

      Incurajarile sunt bune si cad bine mereu, indiferent de situatie. Multumesc, Mariana. Sa-mi trag singur sutul nu pot, insa am sa pun pe cineva… Daca te oferi sa-mi spui. 🙂

  • MARIANA SELIUC spune:

    „Sutul ” se referea la incercarile vietii.N-as indrazni sa fac asa ceva cuiva .:)

    • MARIANA SELIUC spune:

      Mi-a placut foarte mult primul film ,pentru ca e foarte adevarat .De multe ori ceea ce vedem sau auzim in jurul nostru ne distrage de la motivatia si puterea care zace in noi ,comparandu-ne cu altii ne minimalizam entuziasmul .Cica un grup de broscute urcau un munte dar pe parcurs tot cate una renunta pana cand doar una a ajuns sus .Stii de ce ? Te las pe tine sa raspunzi 🙂

    • Uries spune:

      Iti raspund cu placere: numai broasca care a ajuns in varf era motivata si avea un tel precis in a urca acel munte.

    • MARIANA SELIUC spune:

      Da si asta ,dar mai era si surda si n-a fost influentata de descurajarile din jur .:)Daca privim spre tinta nu ne lasam distrasi .

    • Uries spune:

      Sa-ti zic un banc, daca tot vorbim despre descurajari. Niste nebuni, la o casa de nebuni si-au propus sa evadeze. Cladirea era inconjurata de 100 de garduri. Noaptea, nebunii se apuca de sarit garduri, sar unul, sar doua, trei, ajung la penultimul, liderul lor spune: Mah, eu nu pai pot, hai inapoi ca sarim maine restul!

    • MARIANA SELIUC spune:

      Da e bun 🙂
      Un reporter merge la un azil de nebuni si intreaba un doctor :Ce test le dati pacientilor ca sa va dati seama ca s-au vindecat ? La care medicul raspunde :Umplu o vana cu apa si-i intreb cum pot scoate mai repede apa ,cu paharul sau cu galeata ? Reporterul foarte plin de sine spune :cu galeata . Atunci medicul ii spune ca are si el nevoie de internare .:)

  • Athos73 spune:

    Viata este o lupta, intotdeauna. Si articolul tau este un rezumat al unui manual de lupta cu viata. Doar cu un lucru nu sunt de acord: eu nu cred ca viata este intotdeauna agonie, mi se pare exagerat.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.