30 oct. 2015
  |   1 Comentariu

Jurnalism cu copy – paste

În jurnalismul de România se practică varianta copy – paste la greu. Şi nu mă mir, că nu mai am pentru ce să mă mir atâta timp cât trăiesc pe teritoriul mamelucilor şi al apaticilor exemplari. Economica.net publică în 29 octombrie 2015 un articol despre un proiect ce urmează să fie iniţiat de Transgaz (conductă de 200 de milioane de euro, bla, bla, bla). Vezi articolul.

Plagiatorii de la yno.ro dă copy la tot articolul publicat de siteul menţionat anterior şi apoi paste pe domeniul lor. Schimbări? Da, la titlu, că de, trebuie interpretată cumva toată treaba aia. Poftim: „VESTE INCREDIBILĂ! România este la un pas să devină o super-putere în Europa”. Gata, ne-am scos, Transgaz ne scoate din mocirlă şi ne pune la masa bogaţilor.

Câteva păreri am şi eu despre cei de la (n)yno, (n)yno.

  1. În afară de reclamele de tip pop-up (care apar la orice click, aşa că feriţi-vă de ei), pe acel site nu există absolut nimic original.
  2. Pe pagina Despre Noi apar tot… reclame pop-up.
  3. Voi sunteţi penibili rău!
  4. Până când vă trimite Google la coada clasamentului, adică până vă clasează exact acolo unde vă este locul, poate că ar trebui să vă abţineţi de la titluri „incendiare”, nu de alta, dar mai sunt oameni care nu rumegă ceea ce citesc şi „riscaţi” să fiţi chiar crezuţi.

Nu în ultimul rând cred că ar fi bine să vă hotărâţi într-o direcţie, cu diacritice sau fără, că ghiveciul face rău la stomac. A, stai, am uitat că voi faceţi jurnalism după metoda copy-paste!

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.