3 iul. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

A Little Haos – un film despre prejudecăţi

Încă din vremurile cele mai îndepărtate bărbaţii au privit femeia având în minte foarte multe prejudecăţi. Şi în ziua de azi se întâmplă acest lucru. Într-o vreme femeile stăteau în banca lor şi nu credeau că au prea multe de spus atunci când venea vorba de treburi bărbăteşti.

În ziua de azi femeia s-a emancipat poate mult prea mult, ripostează şi chiar se luptă pentru egalitatea între sexe. Asta nu-i un lucru rău, atâta timp cât femeia ne poate demonstra că şi ea poate să fi o bătăuşă, că şi ea poate face politică proastă, că şi ea poate conduce o maşină sau o organizaţie internaţională-

A Little Haos este un film care scoate în evidenţă prejudecăţile din vremea regilor dar şi capacitatea unor femei de a de a duce la bun sfârşit un lucru predestinat parcă unui bărbat. Kate Elizabeth Winslet, actriţa din Titanic, face un rol, din punctul meu de vedere, demn de oscar.

Filmul pare la început cam plictisitor, lipsesc efectele spectaculoase şi acţiunea nu este una dinamică, ci mai degrabă calmă, naturală, uneori parcă prea monotonă. Dar una peste alta filmul este de văzut.

Totuşi, ceva m-a făcut să zâmbesc ironic din nou: regia a considerat şi de această dată că ar fi interesant dacă Sabine De Barra (Kate Winslet) ar juca o scenă aproape identică cu una din Titanic. Enervant rău acest lucru. Oare la ce se gândesc regizorii când dictează copierea anumitor scene de film în mai multe producţii? Ce-o fi atât de interesant în treaba asta? Nu vă spun scena de care vorbesc, vă las vouă plăcerea s-o vedeţi pe actriţa britanică cum repetă nişte gesturi, de data aceasta nu cu Leonardo Wilhelm DiCaprio, ci cu alt actor, mai slăbuţ şi parcă nu atât de drăguţ.

Tocmai ce-am vizionat acest film, aşa că eu personal îl recomand. Repet, la început poate părea monoton. Aveţi răbdare, lucrurile devin tot mai interesante. Filmul nu este de acţiune, cu efecte vizuale şi sonore spectaculoase, este o dramă romantică.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.