15 mart. 2016
  |   3 Comentarii

M-am săturat de romgleza voastră

Unii se dau români, patrioți, iubitori de țară și de plaiuri românești, luptători pentru păstrarea obiceiurilor, însemnelor și istoriei românilor, dar vorbesc mai mult romgleză. M-am săturat până în gât. Nu poți vorbi cu ăștia numai românește că te iau peste picior: adică nu știi ce înseamnă englishman says? Și dacă nu știi ai sfeclit-o. O să fii considerat incult, din clasa oamenilor prea simpli, o să fii ocolit pe considerentul că nu știi să vorbești romgleza.

Știți ceva? Eu nu vorbesc romgleză, nu am învățat limba asta și nici nu vreau să o învăț, pentru că eu încă mă consider român, iar când vorbesc cu un român prefer să vorbesc românește, pentru că respir românește și mai ales pentru că trăiesc în România.

Limba romgleză este vorbită de figuranți, de narcisiști, de cei care nu văd frumusețea limbii române, de cei care se dau deștepți, deși ei put de prostie, de cei care știu 10 cuvinte românești și 20 de cuvinte englezești, de cei care nu știu că wtf se poate înlocui foarte simplu cu ce dracu’.

My friend mi-a spus că what the fuck eu în Austria dacă no money, no language, no knowledge? Vrei să mergem la shopping? No thank you, nu vreau să mă calc cu alții pe bătături. Really, sorry. Voi sunteți niște bărbați mostly. Să știi că aș vrea să introduc musai și un spațiu pentru bannere publicitare și gamificare. Bă, futu-ți romgleza de baltă să ți-o fut, tu nu auzi/vezi că sună ca dracu?

Îți propun să te duci în ținutul maramureșenilor, să adopți o atitudine de maximă aroganță și să vorbești cu țăranii de acolo cam așa. Băi țăranilor, băi motherfuckers, băi not having been washed, știți ceva? Fuck you all! Mameluci ordinari ce sunteți, ce plm faceți acolo? Îți garantez că după câteva minute, dacă nu chiar secunde, o să mănânci bătaie românească de-o să sară toată romgleza din tine.

Nu-i destul că trebuie să mă chinui uneori să înțeleg ce dracu’ ai vrut să spui tocmai pentru că nu cunoști bine limba română dar tu o dai în romgleză? Nu-i destul că nu înțeleg dacă ai vrut să spui ”țâță” sau ”tata”, tocmai pentru că nu ai înțeles că limba română are diacritice? Nu-i destul că încerc să te înțeleg când nu reușești să legi două vorbe simple? Mai trebuie să-mi fuți nervii și cu romgleza ta de baltă?

M-am săturat. Nu voi mai tolera acest limbaj, această limbă. Repet, sunt român și vreau ca în România să vorbesc și să se vorbească românește. Și aș prefera ca englezul sau americanul să vorbească în România tot în limba română, dacă cumva și-a propus să trăiască în România, pentru că dacii, poporul din care mă trag, vorbeau românește, nu romgleză, nu romineză, romermană sau romtaliană.

Nu voi mai accepta să dialoghez cu cei care folosesc trei cuvinte românești și șapte cuvinte englezești. Și nu ar trebui să mai accepți nici tu. Romgleza este periculoasă, ea ne poate transforma în oameni fără limbă maternă, ea ne poate face să nu mai vrem să fim români. Romgleza ucide, la fel ca și fumatul, încet dar sigur. Romgleza ucide o națiune, o limbă, o mândrie națională, o istorie. Așa că de azi îmi bag picioarele în ea de romgleză și mai ales în cei care vor să mi-o servească gratuit dimineața, la prânz și seara.

3 Răspunsuri la M-am săturat de romgleza voastră

  • Lucian spune:

    Apai,ce sa mai comentez ?Voi nu vedeti ca „targetul” astora este sa ne indobitoceasca pe toti?Nu vedeti cam incotro se indreapta noua ordine mondiala?Nu vedeti ca Europa nu mai este Europa?Deja am devenit o colonie a marilor puteri mondiale sub masca UE ,FMI si NATO.Suntem groapa de gunoi a lor,groapa unde ne mor prietenii in cluburi arsi de vii,unde ne mor pruncii in maternitati si spitale din cauza infectii;or cu diferite bacterii,unde copii fac kilometri intregi prin nameti si noroaie ca sa mearga la scoala iar odata ajunsi acolo au toate sansele sa cada in WC-ul din fundul curtii si sa moara.
    Da!Am devenit o colonie pentru simplul fapt ca nu am avut barbati de stat cum trebuie iar coruptia a nascut monstri.Traim intr-o tara in care maneaua este mai presus de orice muzica,smecherasii sunt in ambientul lor iar beizadele
    nomenclaturii secu-comuniste ne sfideaza la tot pasul.
    Singura noastra speranta este la bunul DUMNEZEU care va face dreptate pana la urma iar bine va invinge raul caci asa trebuie sa se intample SI ASA SE VA INTAMPLA.

  • Doar un cetățean spune:

    Deși postarea este veche, sper să atingă cât mai mulți ochi.
    Romgleza e un căcat de prost gust, folosită de generația de băieți efeminați și fete care au un viitor promițător la budoar.
    Iar scuza majorității e că „engleza e mai ușoară”, cel mai retardat lucru pe care il poate spune cineva.
    Vorbesc engleza de mai bine de vreo 12 ani, dar când văd toți tâmpiții cum o combină cu Româna că țăranii îmi vine să mă lovesc în cap până o uit.
    Vorbești romgleză? Ești țăran cu comportament de prost gust, dar măcar ești cur, pardon, „cool”.

  • […] Italia, încălțările de Anglia, tre(l)ningurile de naic și de adidas halăuinurile de America, romgleza și okeiul cel de toate zilele, pentru un părinte e șocant să-și prindă copilul citind o […]

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.