5 mart. 2016
  |   Nu sunt Comentarii

Manifest pentru femei

Dragi femei, dragă mamă, dragă iubită, soție, amantă, viitoare femei, bunici, bătaia organizată (de bărbați – în general) nu-i pentru femei, pentru sexul slab, chiar dacă și femeia are pumni, picioare și suportă loviturile poate mai abitir decât bărbatul. Femeia trebuie să poarte fuste, lungi, scurte, de toate mărimile, rochii, giuvaeruri, femeia trebuie să fie frumoasă, nu cu ochii umflați, cu vânătăi peste tot și pe unde o apucat altă femeie să lovească.

Nu vă mai transformați în bărbați că nu vă stă bine și nici bine nu e. O femeie beată arată ca un tomberon plin cu gunoi. Un bărbat beat arată ca un tâmpit. O femeie bătucită toată arată ca un munte mutat de la locul lui. Mai multe femei cu ochii umflați dau naștere la bancuri dar asta nu înseamnă că acele femei mai sunt și femei.

Dragi femei, cele care sunteți și cele care urmați să deveniți, rămâneți, rogu-vă, femei. Opriți-vă puțin. Noi, bărbații, avem nevoie ca voi să rămâneți femei, că altfel noi ce rol mai avem pe lumea asta? Dacă voi nu rămâneți femei o să murim cu toții, o să rămână planeta asta goală, fără oameni, că bărbații nu pot perpetua specia umană fără femei. Așa că rămâneți femei, așa cum v-ați născut. Asta nu înseamnă că nu aveți voie să gândiți, să vă spuneți oful, să gândiți uneori ca un bărbat, să empatizați cu bărbatul.

Asta nu înseamnă că trebuie să stați doar la cratiță și mereu cu picioarele în sus sfidând universul. Asta nu înseamnă că nu aveți voie să dețineți funcții de conducere, să veniți cu păreri utile pentru bunul mers al omenirii. Trebuie doar să rămâneți femei. Așa cum a fost mama, bunica, străbunica. Pantalonii au fost inventați pentru bărbați (cel puțin așa știu eu), dar asta nu înseamnă că din când în când nu aveți voie să mai purtați și voi pantaloni.

Dacă nu depuneți eforturi, dacă nu o trageți de mânecă pe vecina, pe mama, pe prietena, pe fiecare femeie care tinde tot mai tare să se transforme în bărbat, veți uita ce înseamnă să fii femeie, veți uita să mai iubiți un bărbat ca o femeie, veți uita să vă creșteți fetițele ca pe niște viitoare femei. Asta nu înseamnă că nu trebuie să țineți pasul cu modernul. Trebuie doar să învățați să păstrați echilibrul. Dar cred că nu trebuie să vă învăț eu ca bărbat ce înseamnă să fii femeie.

Eu încerc doar să vă trag de mânecă, să vă spun că multe dintre voi ați luat-o pe calea greșită. Încerc doar să salvez, într-un fel sau altul, lumea în care trăim cu toții. Și cred că nu doar eu și ceilalți bărbați vă vrem mai departe femei, cred că și copiii voștri își doresc asta. Nu vă mai luați după gura ascunsă a lumii, rămâneți doar femei. E simplu, nu trebuie să faceți eforturi prea mari, mai greu e să vreți cu orice preț să deveniți bărbați.

Nu luați sfatul meu ca pe o revoltă sau ca pe o ofensă. Repet, cred că femeile știu mai bine decât mine ce înseamnă să te păstrezi femeie. Universul rămâne în echilibru doar dacă femeile sunt femei și bărbații rămân bărbați. Că da, și voi, bărbații, trebuie să încercați mai mult să ajutați femeile să rămână femei.

Dacă femeia devine bărbat dispare gingășia, frumosul, admirația. Dispar blondele, ori noi avem nevoie de blonde, dispar brunetele, ori mie personal și multor altor bărbați ne plac brunetele. Dispar șatenele, roșcatele, dispare termenul de siluetă, ori moda are nevoie de siluetă, dispare noțiunea de atrăgătoare, dispar sensurile cuvintelor grațioasă, enigmatică, fermecătoare. Unui bărbat nu prea poți să-i spui că-i feminin, nici el nu cred că vrea asta, poate doar în măsura în care și el vrea să devină femeie, dar asta e o altă poveste, pe care o las pentru altă dată.

Așa că vă rog, din nou, să rămâneți femei, Știu că aveți ambiție și că puteți să faceți asta mai bine decât un bărbat. Știu că atunci când vă propuneți ceva nu vă lăsați doborâte de nimic. Sunteți puternice și fără să deveniți bărbați. Bărbații au nevoie să fie conduși de femei, dar și femeile vor să fie conduse de bărbați.

Acolo unde este o rochie, este și o femeie. Dacă nu există femeie, nu există nici rochie! – Coco Chanel.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.