7 aug. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Maşina ca un mod de viaţă

Maşina personală a devenit mai mult decât un simplu mijloc de transport. Industria constructoare de maşini este unul dintre sectoarele care aduc cele mai mari venituri din lume. În acest domeniu sunt angrenaţi milioane (poate chiar miliarde) de oameni şi sunt organizate mega competiţii pentru care se cheltuiesc miliarde de dolari. Pe de altă parte, se pare că maşina aduce cele mai mari pagube umane, fără ca vreo ţară anume să se alarmeze prea mult. Ce fel de evenimente predomină la emisiunile de ştiri de la tv? Accidentele rutiere?

Să privim puţin prin prisma omului de rând. De-a lungul timpului, odată cu dezvoltarea pieţei automobilistice şi implicit a modului de trai al omenirii, s-au înmulţit procesele de judecată şi daunele materiale şi umane care au ca principal obiect de dispută MAŞINA. Oamenii se judecă pentru că nu-şi pot recupera maşina de la fostul/fosta, pentru că şi-au cumpărat maşină în leasing şi nu au mai putut plăti ratele, pentru că cineva le-a furat maşina, pentru că au accidentat sau omorât pe cineva cu maşina, pentru că o firmă de service nu le-a făcut lucrare corespunzătoare la maşină, pentru că o firmă de asigurări nu vrea să despăgubească un accident, pentru că cineva a dat foc sau a zgâriat o maşină, pentru că cineva a făcut sex într-o maşină într-un loc public etc.

Ştiţi ce tip de asigurare se vinde cel mai bine în România? RCA şi CASCO. De unde vin cele mai consistente amenzi aplicate de poliţie? De la rutieră. Sectoare de activitate care depind foarte mult de industria constructoare de maşini: producţia de vopsele auto, firmele de asigurări, scolile de formare a conducătorilor auto, fabricile de piese şi accesorii auto, tunning auto, firmele care se ocupă cu restaurarea maşinilor de epocă, administraţiile publice ale fiecărei ţări pentru că sunt nevoite să facă străzi, autostrăzi, pe scurt infrastructură în mod special pentru maşini etc.

Personal am văzut oameni care s-au certat, bătut şi omorât din cauza unei maşini. Maşina nu mai este doar o maşină, ea a devenit un mod de viaţă, un motor care angrenează aproape orice într-o cursă continuă şi din ce în ce mai alertă. Greşesc eu undeva?

Iar clipul acesta publicitar cred că lămureşte şi mai tare lucrurile.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.