27 mart. 2021
  |   Nu sunt Comentarii

Mie mi-o fost foame

Mie mi-o fost foame, că mama, pe care o iubesc și-o plâng, mi-o cumpărat adidași (nu adidas) ca să merg la școală și să fac sport. Și apoi am mâncat terci. Da, azi găsești terci și pe net. Nu știam, pe atunci, ce-i aia net, dar îmi era foame de terci. Mamele noastre  nu mergeau la coafor decât atunci când se căsătoreau. Eu mi-am rupt oasele să fie bucuroși profu de sport de mine, mama, sormea, nepoții, vecinii. Eu sunam acasă, la iubită, de pe telefonul cu lanț.

Azi vă petreceți cu covidul la ușă, cu jandarmi care vă leagă de mâini spunând că sunteți liberi din cauză că nu aveți declarație. Nici voi nu vă mă știți, poate dimineață când nu aveți mască. Masca de la cosmetică e mult prea ilegală, dar se mai vinde încă ruj și strugurel.

Mi-o fost foame și am furat porumb, și eram și pionier, comandant de grupă, până o fiert m-am săturat, că tremuram tot și-am mâncat și crud, cu de toate, ca șaormele voastre.

Să vă bucurați că existați. Alta nu mai aveți. Bucurați-vă de ea. Viața asta nu-i o glumă. Doar dacă sunteți convinși că Mihai Eminescu o compus a treia, de Iliescu și că pe Eminescu îl chema Ion, pe-o Creangă.

Carantină ușoară, ore de școală cu bunicii lângă voi și feisbuc cât mai rapid. Să nu vă îmbolnăviți brusc. Treptat, să ne carantinăm și noi ca oamenii normali.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.