23 oct. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Momentul unei decizii corecte

Apar momente în viaţa mea când lucrurile, deşi sunt simple, par foarte complicate. Şi cu cât mă străduiesc mai tare să descâlcesc iţele situaţia se complică şi mai mult. Unii spun că este vorba de ceasul rău şi pisica neagră. Eu spun că e vorba de o îngrămădeală prea mare de gânduri, de scurtcircuite care ne pun mintea în dificultate, de frustrare şi de stres.

Din puncul meu de vedere trecutul nu există, doar mintea noastră încearcă să se agaţe de aşa ceva. Singurul moment care există cu adevărat este cel din prezent. Minutele sunt prea lungi uneori, secundele sunt ignorate. Căutăm soluţii şi constatăm că avansăm în viitor ignorând prezentul şi trăind în trecut.

Dacă şi tu ai momente când totul pare că se transformă într-o mare de gânduri care dau năvală la întâmplare procedează ca mine. Lasă totul baltă şi du-te pe malul celui mai apropiat lac sau într-o pădure. Nu te mai gândi la situaţiile complicate care aşteaptă rezolvări de la tine. Aruncă o piatră în apă, culege o frunză de pe jos, miroase o floare, stai pe spate şi admiră cerul sau coroanele copacilor. Ai să vezi că lucrurile devin din nou simple, pentru că, de fapt, viaţa este simplă, noi o complicăm.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.