25 nov. 2013
  |   7 Comentarii

Mos Craciun m-a facut actionar

Deunazi citesc pe SuperBlog ca provoaca bloggerimea la a scrie scrisori catre Mos Craciun. Bun, zic, faina treaba, si eu ma consider blogger, dar ce fac ca de vreo 4 ani sunt si blogger si Mos Craciun? Cum impart si despart lucrurile, zic eu, din nou? Mi-am muncit mintea de am zis ca o sa fac creier pane. Insa o solutie tot am gasit.

CraciunulIi dau telefon lu’ Mosu’ in persoana, ca doar am numaru’ lui, ce naiba. Imi raspunde si eu ii spun ca la un mos ce vreau de la el. Negociez actiunile vietii mele.

– Mos Craciun, sunt Traian Uries, stii tu, cel care te suplimenteaza in Hunedoara, iti amintesti de mine?
– Da, mda, imi amintesc! Esti cel care si-a facut upgrade la costum, de la facut din matase ca al meu, de zice lumea ca sunt eu chiar in persoana…
– Da, Mosule, chiar eu sunt!
– Mno bun, si ce vrei de la mine acum in miez de noapte, la mine in Laponia e noapte acum? In plus, pana la ziua mea mai sunt cateva zile bune!
– Mosule, sunt participant la un concurs in care trebuie sa scriu o scrisoare faina catre tine. Sunt in dilema. Pai daca eu sunt Mos Craciun adjunct cum sa imi scriu scrisoarea catre mine sau catre tine?

Tacere. Mosul sfaraia, adica sforaia. Zic, sa-l trezesc:

– Mosule, mai esti?
– Da, mai adjunctule, ce tipi asa, sunt! Gandesc, nu observi? Of, ce ti-e si cu subalternii astia!
– Mosule, tu cum vezi sarbatoarea ta intitulata Crăciunul în cele mai frumoase povestiri?
– Stai ma sa ma trezesc, ma iei prea tare!
– Mos Craciun, HENRY VAN DYKE a scris ca Primul pom de Crăciun e altfel decat toate celelalte, CHARLES DICKENS a descoperit Şapte drumeţi sărmani, mosule, tu auzi, e revolutie, lumea ne descopera!!
– Asa, si?
– Bun, vad ca nu-i chip sa vorbesc cu tine la ora asta. Iti las scrisoarea mea pe care te rog sa o aprobi/dezaprobi imediat dupa ce o primesti… Nu dupa ce o citesti!

Draga Mos Craciun, cred in tine, prin urmare te rog sa iei aminte la astea.

mos-craciun

1. Iti tin locul de patru ani la mine in oras, lumea deja se intreaba daca tu mai traiesti. Vreau sa fiu actionar, macar cu unu la suta;
2. De patru ani nu sunt bagat in seama, lumea zice ca io sunt Mos Craciun, desi imi doresc si eu cate ceva, un costum, un biblioraft, o cearta ca-ntre prieteni;
3. Am o fetita, plamanul vietii mele, nu pot sa fiu si Mos Craciun dar si parinte. Trebuie sa am si eu un subaltern;
4. Aproape ca incep sa ma cam doara toate, sunt Mos Craciun original sau inca mai raman la faza de diverse?

Raspuns de la Mos Craciun

Draga Uriesule, esti Mos Craciun original la tine in oras, primesti actiuni gratuite de 10 la suta si esti responsabil cu pontajul mosilor de ocazie. Succes.

Articol scris pentru Super Blog 2013.

7 Răspunsuri la Mos Craciun m-a facut actionar

    • Uries spune:

      Da, numai ca acum nu mai pot sa ma joc, trebuie sa-mi iau treaba asta buna in serios. Dar ma descurc, nu-i bai! 🙂

  • MARIANA SELIUC spune:

    Te felicit pentru sacrificiul pe care-l faci .

    • Uries spune:

      Nu consider ca ma sacrific. Ceea ce fac este din pura placere, chiar daca nu e chiar usor.

    • MARIANA SELIUC spune:

      Dar eu nu cred in Mos Craciun si daca esti curios intreaba-ma .Dar apreciez spiritul oamenilor de iubire pe care-l manifesta in aceasta perioada .

  • maya spune:

    Cerere

    Către Mos Craciun adjunct

    Domnule Moș Adjunct,

    Subsemnata Maya Spiriduș, domiciliată la polul nord al sufletului,
    vă rog să dispuneți -așa cum faceți de obicei- trecerea mea pe post de sub-adjunct-ăăă, motivat de faptul că vreau să vă dau un mic concediu pentru un sejur de trei zile la prietenii dumneavoastră iubiți, sponsorii de la Straja. Promit să mă achit serios de sarcini, să am grijă să-i dau lui Cezar toate produsele Delaco, că tot nu am făcut nici-o brânză cu ele, promit să nu-l killer-esc cu parfum, așa cum au făcut cei de la Cotty cu mine, și mai promit să-mi fac cea mai sexi ținută de Crăciuniță adjunctă, să le fac în ciudă celor de la Marketonlinie cărora nu le-a plăcut ținuta mea. Asta, cu condiția să renunți la o cravată din cele 100, preferabil roșie, să-mi pot face rochița de Craci-unița sub. Să știi căcâ-t lipsești nu fug cu Cezar în America mamei mele că nu știu nimic despre ea și nici nu vreau să mai aud de vreun vis american că m-am saturat de work la mine, dară să mai muncesc pentru alții. Oricum nu se cunoaște nimic. Vezi că am scris „căcâ-t” legat…dar, dacă tot am luat nota 0 la grămătici, hai să-i dau satisfacție doamnei sponsor par-fumate care a dat-o Cott-ytă la contestația mea.
    Dacă o să-mi aprobi cererea, vin cu ceva șpagă la tine. Un tricou de campion-finalist cu NOTA 10 pe el. Meriți, mult mai mult decât alții.
    Vă mulțumesc că ați avut răbdare să mă citiți !

    Maya

    • Uries spune:

      Doamna Maya Spiridus,

      Va raspund in speranta ca toate offurile dumitale vor fi rezolvate imediat dupa lasarea cortinei. Ati primit postul de Craci-unita asa ca va cedez partea din fata a unei bucati dintr-o cravata rosie purtata de mine fara nimic altceva la un bal mascat unde m-am deghizat in bikini de dama stoarsa la concursurile de bloggerite. Deci, cererea este aprobata asa ca spaga las-o la poarta sa ma pot impiedica de ea. In ceea ce priveste cacat-ul ala lasa-l asa ca-i bine si asa rau. Ne vedem cand ne intalnim, adica la Straja.

      Adjunctul lu’ Mosul.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.